The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Vilka mänskliga rättigheter ska Sverige lära Kina?

Publicerad 2008-04-13 20:08:47 i Politik

Komiskt. Sverige ska tydligen sponsra en professur i mänskliga rättigheter på Pekings Universitet. Jag undrar bara lite stilla, exakt vad är det Sverige ska lära ut? Är det hur man smidigast flyger oskyldiga människor till tortyr i landet Långt Bortistan? Eller är det hur man godtyckligt låter frysa sina medborgares bankkonton? Är det hur man på bästa sätt exporterar fiffiga vapen till lika fiffiga diktaturer runt om i värdlen? Förlåt, men jag tror att Kina redan kan det.

Sen har statsministern också lämnat över en lista med namn på politiska fångar. Det är ju vettigt, absolut. Men jag undrar bara om han gjorde samma sak när han var i Washington sist? Lämnade han över en lista med 300 namn på Guantanamofångar? Ska han vara konsekvent så är det ju precis det han bör göra. För att inte tala om Israel...

Men är borgare kända för att vara konsekventa? Knappast. Gå och besök Forum För Levande Historias nya utställning om brott mot de mänskliga rättigheterna så ska du få se på konsekvent historiekrivning, Yeah, right.

Aftonbladet2, DN, SvD
.
Läs även andra bloggar om , , , hyckleri.

Kommentarer

Postat av: Viktor

Publicerad 2008-04-14 01:38:56

Du skojar? Hur kan det vara fel att Sverige, som på bättre sätt än Kina representerar männskliga rättigheter får den här hjälpen? Kanske inte det mest relevanta, men det återstår att se vad det leder till.

Du har rätt att konsekvens är helt nödvändigt dock

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela