The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

I want to believe - klassiskt Arkiv X

Publicerad 2008-08-01 09:19:13 i Film

Igår var det då äntligen dags att se den nya Arkiv X-filmen och jag är helt klart nöjd trots den ljumna kritik den har fått i många medier. Filmen utspelar sig i realtid, alltså ett antal år efter att Arkiv X stängts ner och Mulder och Scully fått lämna sina jobb. Scully arbetar istället som läkare och Mulder har barrikaderat sig i ett litet rum på en gård tillsammans med hela sitt gamla kontor. Efter att en FBI-agent försvunnit kallas dem till sin gamle arbetsgivare igen för att hjälpa till med sökandet och till sin hjälp har dem en präst med skumt förflutet som påstår sig vara synsk. Karaktärerna, Mulder och Scully, har på flera sätt mognat och deras tidigare liv och historia återberättas på ett mycket snyggt sätt.

Det är en helt och hållet klassisk Arkiv X-historia med många vinkar tillbaka till avsnitt ur serien, kul att se för den inbitne, men jag kan tänka mig att den som aldrig följt serien säkert missar många detaljer. När serien gick var det mycket snack om åt vilket håll serien skulle utveckla sig, somliga föredrog det som från början gjort serien så populär, mystik, skräck, humor och lite sci-fi, medan andra hellre ville se hur relationen mellan Mulder och Scully utvecklade sig. Denna film har nog tillräckligt med ingredienser för att göra alla fans nöjda. 

Se den!

Aftonbladet, Aftonbladet 2, SvD, DN, DN2. DN3

Läs andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2008-08-01 14:05:35

Oj vad jag längtar tills filmen har premiär ute i ödebygden här i Dalarna. Gammalt die-hard Arkiv X-fan som man är, får det här betraktas som en av årets absoluta bio-höjdpunkter! :)

Postat av: freddan

Publicerad 2008-08-01 14:35:47

jag är ett stort arkiv x fan och ska förmodligen sen den på söndag vilket bety skulle du ge den som arkiv x fan?? från 1-5

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela