The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Korruptionen har vunnit, Abrahamian förlorar sin medalj.

Publicerad 2008-08-16 13:07:55 i Allmänt

IOK har nu beslutat att brottaren Ara Abrahamian inte får behålla sitt brons samtidigt som han sparkas ut ur OS. Så vad har han gjort för att förtjäna detta? Har han dopat sig, fuskat under tävlingen på något sätt? Nej, inte alls. Det han har gort är att med all rätt visa sitt missnöje mot ett korrupt system genom att inte delta under prisceremonin. Detta samtidigt som andra idrottare som tidigre staffats för fusk och doping plockar medaljer i OS, pinsamt. IOK skriver bland annat att han "kränkt den olympiska andan", den olympiska anda som låter domare avgöra matcher istället för idrottarna själva? Jag bara undrar.

Aftonbladet, 2, DN, SvD

Andra boggar om , ,

Kommentarer

Postat av: Jonas

Publicerad 2008-08-16 13:31:16

Håller med dig fullständigt, men vi bör ju egentligen inte ens ställa upp i de idrotter som så uppenbart är korrumperade...

Postat av: Avlo

Publicerad 2008-08-16 13:41:51

Absolut, det är helt klart värt att fundera på till nästa OS. För detta är ju bara pinsamt.

Postat av: droppen

Publicerad 2008-08-16 14:00:05

Personligen väntar jag bara på vad som kommeer att sägas om övriga länder som t ex USA, Kina och några till, det går ju så fantastiskt bra för dem just nu, och alla lovordar, men vi vet ju hur det brukar låta om några år om inte annat. Tror inte det finns många "rena" idrottare i världen. Kolla de franska manliga simmarna t ex, när man ser deras axlar och skuldror så tänker man direkt på Belgian Blue....., men dopade????? Det vet bara de.

Konstigt är det att vissa fusk är tillåtna och vissa inte. Varför bry sig???? Själv slutar jag titta nu, och till IOK vill jag bara säga att detta måste vara bland det absolut fegaste ni någonsin gjort. AVGÅ, hela bunten och lägg ner skräpet. Våra idrottare kan säker klara sig utan ert "stöd".

Postat av: Soffexperten

Publicerad 2008-08-16 18:57:33

Jag tror att jag är kluven.

Ara gjorde helt rätt som protesterade. Men samtidigt gjorde han fel som bröt mot de etikettsregler som finns runt en prisutdelning.

Njae, skit samma. IOK och FILA gjorde fel. IOK och FILA har själva satt sig i den sitsen de befinner sig i. Det som hände med Ara var bara katalysatorn som satte igång det hela. Hoppas att den skyddade verkstan i IOK och FILA får sig en ordentlig utrensning från allt skit som ligger gömt i alla hörnen.

Hur som helst så önskar jag Ara allt gott och att hoppas verkligen att han får landa på fötterna när allt lagt sig.

Postat av: Julle

Publicerad 2008-08-17 00:04:48

Att Ara Abrahamian uppförde sig så som han gjorde bevisar hur arrogant han var! Det är helt enkelt drygt gjort att uppföra sig som han - OS är viktigt för alla länder när det gäller sport. Ursprungligen handlade OS om att man kämpade för den sportsliga äran och en lagerkrans, men nu handlar det om annat - mutor, skandaler och rent trams! Jag tycker inte om detta att man skämmer ut sitt land internationellt på detta sätt. Skrämmande!

Postat av: Krister

Publicerad 2008-08-17 06:43:18

Sverige har genom armeniern Ara uppträdande skämt ut sig. Det är inte bar Aras uppträdande utan även Alshammars sena ankomst till simpallen och diskningen i lagsimmet. Svenskarna bör åka hem skämmas!

Postat av: Krister

Publicerad 2008-08-17 06:45:25

Jag visste inte att bloggen har censur!! Ack så typiskt svenskt och socialistiskt pilitiskt korrekt.

Göbbels borde vara full av avund!

Postat av: Avlo

Publicerad 2008-08-17 12:07:37

Krister, ja censuren är stenhård här, särskilt klockan 06:45 på morgonen. Somliga vet inte hur man uttrycker sig rumsrent, därför förhandsgranskas alla kommentarer innan publicering. Punkt.

Postat av: Stolt svensk

Publicerad 2008-08-17 12:15:04

Ara har INTE skämt ut Sverige! Jag är svensk och jag skäms inte för vad han gjorde. Han följde inte etikreglerna, men han gjorde moraliskt rätt! Det är det tillräckligt många svenska som anser.

Postat av: Anonym

Publicerad 2008-08-19 11:00:27

Till Krister: Alshammars baddräkt sprack. Svårt att vara i tid då...

Postat av: trasymakos

Publicerad 2008-08-24 21:19:19

Den olympiska andan, vad är det? Är det någon som tror att någon av de ursprungliga tävlande i det gamla grekland skulle gjort något mindre spektakulärt än vad Ara gjorde? Vad skulle Odysseus gjort? Eller Akilles?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela