The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Anlitar högskoleverket folk för att ljuga?

Publicerad 2008-12-09 18:51:26 i Allmänt

Idag fick jag och min klass, efter att vi tentat av anatomin, en mycket märklig nyhet. Läraren berättade att Växjö universitet förlorat sin examinationsrätt för röntgensjuksköterskor. Högskoleverket riktar kritik mot utbildningskvaliten, mot att huvudämnet är vårdvetenskap och att studenterna inte får läsa någon radiologi. Kritiken är obefogad och befängd. De åtgärder som universitetet fick på sig att åtgärda för ett år sedan är åtgärdade, men då hittar man något annat att klaga på istället. Det hela ger en känsla av att de hade bestämt sig från början för att lägga ner utbildningen, något som stödjs av att det tidigare nämnts att de vill förlägga utbildningarna till universitetssjukhusen stället. Sen att de som är examinerade i Växjö har gott rykte ute i verksamheten är tydligen av mindre betydelse. HSV har anlitat ett antal "sakkunniga" för att utföra undersökningen och komma med ett uttalande. Bland annat säger de att teoretiska kurser inom radiologi saknas, men då undrar jag, vad är det jag har läst hela terminen om inte radiologi?

 

Voilá, teoretiska kurser i radiologi.

 

Har de sakkunniga som högskoleverket anlitat inga krav på sig att tala sanning? Varför kan inte HSV säga som det är istället, att de inte vill att Växjö ska examinera röntgensjuksköterskor?

 

Sen undrar man ju om staten har lust att stryka de studielån man har tagit under sin utbildning, nu när de har mage att stämpla utbildningen som värdelös?

 

Högskoleverkets rapport går att läsa här. Smålandsposten skriver också om saken.

 

Andra om: , ,

Kommentarer

Postat av: Tomas

Publicerad 2008-12-10 18:34:11

Usch vad trist, får hoppas att högskoleverket skärper sig. De där kursnamnen är ju svåra att argumentera emot :)

Postat av: Alvaro

Publicerad 2008-12-10 21:40:19

Hehe, ja man kan ju tycka det. Har mailat högskoleverket och krävt någon form av förklaring och visat just vilka kurser jag har läst. De har ännu inte svarat.

Postat av: Olof

Publicerad 2008-12-21 15:57:56

Vad händer med de som redan går utbildningen, får de gå klart eller vad? Måste du flytta för att läsa vidare?

Postat av: Alvaro

Publicerad 2008-12-21 17:28:37

Vi som påbörjat vår utbildning kommer att få vår examen. Däremot för universitetet inte ta emot nya studenter. Sen är det också oklart vad som händer med de studenter som nu läser första året och kanske tar ett studieuppehåll, om de får återvända eller inte.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela