The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Låt oss göra Stockholm ännu mer segregerat!

Publicerad 2008-02-02 13:33:23 i Allmänt

Vad gör man bäst för att korta ner bostadsköer i Stockholms attraktiva områden? En människa vid sina sinnes fulla bruk hade rimligtvis sagt: Bygg fler lägenheter!

Men vad är det man läser idag i DN? Jo. En utredning med direktiv från kommunminister Mats Odell har kommit fram till att det smartaste sättet att korta ner köera är att, hör och häpna, se till så att hyrarna blir så höga att ingen har råd att bo där. Ingen förutom den mest välbärgade adeln förstås. "Jag kan mycket väl tänka mig att man kan behöva höja hyrorna med 30 till 40 procent för att få ner köerna till rimliga nivåer i attraktiva områden i Stockholm och ­andra storstäder" säger Hans Lind fastighetsekonom på KTH med insyn i utredningen. Det är verkligen en intressant synvinkel på problemet. Är det inte snarare så att bostadsbristen är det stora problemet, och inte köerna?

Regeringen visar återigen sitt rätta ansikte, vilka som från första början var menade att tjäna på det "nya arbetarpartiets" politik och den cyniska inställningen som de har till vanligt folk.

Att ta från de rika, och ge åt de ännu rikare.. hur f*n kunde det gå så illa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela