The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Hållbar utveckling, endast på Kuba.

Publicerad 2008-01-06 20:05:26 i Allmänt

Ibland värms ens röda hjärta upp av riktigt glada nyheter. Häromdan läste jag att Kuba av Världsnaturfonden blivit utsett till den enda landet i världen med en hållbar ekologisk utveckling. Kuba är med andra ord det enda landet som lyckas hålla en hög mänsklig utveckling utan att det för den delen går ut över naturen och ekosystemet. Mycket intressant. Varför blir detta inte det stora scoopet i den aktuella miljödebatten? Vad har Kuba gjort för att lyckas hålla en god standard på områden som utbildning, hälso- och sjukvård, sociala rättigheter och liknande, utan att det går ut över ekosystemet? Kuba liksom resten av Latinamerika inger hopp för oss som vet att en annan värld är möjlig.


...mer Latinamerika, Uruguay närmare bestämt! Idag skriver DN att den 25-årige uruguayanen Claudio Dadomo ska börja spela för Hammarby och blir därför lagkamrat med Hammarbys tidigare uruguayan Sebastian Eguren. För mig med hälften av rötterna i just Uruguay är detta självklart ännu en glad och rolig nyhet.

Kommentarer

Postat av: Viveka o Andrea

Publicerad 2008-01-06 23:35:39

Hej Alvaro! Fick din bloggadress av Sven Olof. Har nu tittat igenom lite snabbt tillsammans med Andrea (Ale.s och min dotter). Jättekul! Bra blogg på alla sätt. Fortsatt läsning lovas! Hälsa
Karin från oss och ha det bra, GOTT NYTT ÅR!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela