The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Asteroidhot = nyhetstorka

Publicerad 2008-07-20 18:08:26 i Allmänt


När sensationstidningarna anser att det inte längre händer något av nyhetsvärde ute i världen plockar man mer än gärna fram gamla nyheter, kryddar dem, och publicerar dem som nya. Igår var det aftonbladet som ännu en gång kom med "nyheten" att asteroiden Apophis (2004 MN4) kan komma att ödelägga jorden fredagen den 13:e år 2036. Artikeln har den mindre smickrande titeln "28 år kvar - av jordelivet". Sanningen är att samma tidning skrev om samma asteroid för drygt ett år sedan och då var risken att den skulle träffa oss 1 på 38 000, nu har risken krymt till 1 på 45 000, så vari ligger nyhetsvärdet undrar jag?

Sen kan man ju tycka att det finns annat, som ligger nämre i tiden, som borde oroa oss snäppet mer. När vi ändå talar om undergång och slutet för mänskligheten menar jag... Varför inte det faktum att polarisarna smälter snabbare än någonsin och att nordpolen kan bli helt isfri redan denna sommar, något som inte har skett på mycket mycket länge. Att regnskogen i amazonas och u-världens matgrödor offras för att rika människor i I-världen ska kunna stilla sitt dåliga miljösamvete genom etanolbilar. Att Kina bygger två nya kolkraftverk denna vecka, nästa vecka, och veckan efter det?

Aftonbladet om Apophis 2008, Aftonbladet om Apophis 2007

Andra bloggar om: , , , , , ,

Kommentarer

Postat av: Malte

Publicerad 2008-07-20 19:48:14

Skillnaden är väl att alla (inklusive reportrarna på Aftonbladet) hinner glömma Apophis mellan varven. Klimatförändringen talar alla om hela tiden.



Nåja, kul att läsa gamla AB-artikeln, hos dem har det sannerligen inte hänt nåt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela