The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Kina fortsätter censurera internet under OS, är bojkott svaret?

Publicerad 2008-07-30 20:46:19 i Politik

Vem är förvånad? Varför skulle Kina ändra beteende bara för att de får arrangera OS? Slutade Argentina tortera och förtrycka för att de fick arrangera fotbolls-VM 1978? Nej, inte det minsta. Så sluta förvånas över Kinas beteende och börja istället granska vad det är som gör att länder och regimer som dessa kan fortsätta göra som de vill oavsett vad omvärlden tycker och säger.

Många skriker bojkott av antingen invigningen eller hela OS för att visa vårt missnöje över bristen på mänskliga rättigheter, den rådande censuren och liknande. Men vem säger att vi borde sluta handla med Kina av samma anledning? Vem ropar bojkott när den nuvarande regeringen, likt den förra, flyger till Kina i sällskap av en stor delegation från näringslivet för att knyta nya kontakter och skriva nya saftiga kontrakt? Förre justitieministern Thomas Bodström har tidigare i år talat om bojkott, likaså liberala ungdomsförbundet och andra högermänniskor. Men är det då orimligt att tycka att Bodströms tidigare regeringskollegor och liberalernas nuvarande ministrar borde ha lyft frågan om de mänskliga rättigheterna i Kina själva innan våra idrottare uppmanas att göra det? Så länge regeringen själva väljer att se pengar framför mänskliga rättigheter kan vi inte kräva att våra idrottare ska åka dit med annat än just idrotten i tankarna.

DN, DN2, SvD, SvD2, SvD3, Aftonbladet

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Daniel

Publicerad 2008-07-31 03:25:01

De hade faktiskt ett öppet internet i någon dag, under denna dag kunde man komma åt alla porrsidor, wordpress bloggar geocities sidor m.m sen stängdes det av relativt fort av någon anledning.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela