The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Ohly om Israels massaker på palestinier

Publicerad 2008-03-02 20:30:50 i Politik

Vänsterpartiets hemsida finns idag ett uttalande från Lars Ohly om de senaste händelserna i Gaza.

-----------

Israel fortsätter att döda palestinier. Blockaden mot Gaza svälter ut människor samtidigt som direkta attacker dödar civila, varav många är barn. Raketer skickas mot flyktingläger där människor inte kan gömma sig och inte försvara sig.

- Israels agerande är vidrigt och avskyvärt, säger vänsterpartiets ordförande Lars Ohly i en kommentar. Nu måste omvärlden reagera mot ockupationsmaktens uppenbara likgiltighet för palestinska liv.

Palestinska LO i Gaza har bombats, deras byggnader har totalförstörts. Bland annat svenska biståndsmedel har byggt upp den palestinska fackföreningsrörelsen.

- Detta borde vara tillräckligt för att den svenska biståndsministern skulle reagera med avsky mot Israels agerande, men Gunilla Carlsson är tyst, fortsätter Lars Ohly.

- Israels attacker är tydliga och grova brott mot den fjärde Genève-konventionen. Så länge inte omvärlden reagerar med styrka kommer brotten att fortsätta. Alla länder har möjlighet att ställa individer som gjort sig skyldiga till grova brott mot Genève-konventionen inför rätta. Nu är det hög tid att de ansvariga i Israel får svara för sina övergrepp. Jag kräver därför att Sveriges regering agerar så att de ansvariga ställs inför rätta, avslutar Lars Ohly.

-----------

Jag kan inte annat än hålla med. Hur kan regeringen sitta tyst när Israel nu inlett den största slakten på palestinier på mycket länge? Borde inte händelser som dessa kunna gå över block- och ideologigränser för vad man kan tycka är acceptabelt, måste regeringen försvara Israel in absurdum? Över 100 palestinier har mördats på mindre än en vecka, de allra flesta civila. Jag finner inga ord för galenskapen.

DN12, SvD12, Jinge - Otäcka bilder

Läs även andra bloggar om , , , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela