The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Latinamerikas öppna ådror

Publicerad 2009-04-19 13:10:07 i Allmänt

Som jag skrev igår träffades Hugo Chavez och Barack Obama igår under OAS-toppmötet och Obama fick ta emot en bok skriven av uruguayanen Eduardo Galeano. Boken från 1976, Latinamerikas öppna ådror, tar upp 500 år av utsugning och kolonialism, något som ständigt gör sig påmint i de latinamerikanska länderna. En bibel i latinamerikansk historia. Hur som helst, i fredags låg denna bok på plats 60 280 av de mest sålda böckerna på Amazon.com, idag ligger den på plats 7!  Smått fantastiskt måste jag säga. På tiden att jänkarna förkovrar sig i något lite mer intellektuellt. 

 

 Wiki: "Eduardo Galeano, född 3 september 1940 i Montevideo, är en uruguayansk författare och journalist. Galeano började med att teckna karikatyrer på en socialistisk veckotidning. Senare var han redaktionschef på veckotidningen Marcha och chefredaktör för dagstidningen Epoca. Efter militärkuppen 1973 gick han i exil i Argentina men tvingades efter Videlas maktövertagande 1976 att fly även därifrån, nu till Spanien. Sedan 1985 bor han åter i Uruguay."

 

Måste berätta att jag faktiskt har träffat Galeano. Det var många år sen nu då jag råkade trampa på honom på ett flygplan på väg till Uruguay. Har för mig att han dessutom blev rätt arg.

 

Om: , , ,

 

DN

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-04-19 20:36:58

Tänk vad fantastiskt om president Obama i ett state of the union-tal helt plöstligt säger, "efter noggrant övervägande och studier i politisk teori har jag kommit fram till att socialismen är rätt väg"

Postat av: Alvaro

Publicerad 2009-04-19 20:41:50

Javisst! Vore något.

Postat av: Miscela

Publicerad 2009-04-20 12:01:49

SV: För det första så tror jag inte att PP kommer att vinna något val, däremot är det bra om de kommer in i riksdagen så att våra politiker tvingas lyssna på vad de har att säga. Jag brinner för andra frågor också men just nu är den här frågan alldeles för stor och viktig för att ignorera. De flesta partier har någon gång startats för att de brinner för just en fråga. Det är verkligen på tiden att ett parti som brinner för internet-frågor kommer in i riksdagen. Det är en del av vår utveckling!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela