The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Den eviga parodin, USA.

Publicerad 2009-08-09 17:43:51 i Allmänt

För några veckor sedan var jag på bio och såg Brüno, gestaltad av Sacha Baron Cohen som tidigare gjort Borat och Ali G. I filmen spelar han en österrikisk homosexuell modereporter som far till USA för att finna lyckan. Filmen är i samma stil som den tidigare Borat med en spelad bakgrundshistoria och sedan mer eller mindre autentiska människomöten där ett flertal fyrkantiga och mycket konservativa jänkare får komma till tals. I Brüno träffar han bland annat en Gay Converter, bögomvandlare, som med bibeln som stöd har tagit på sig att frälsa och omvandla bortkomna homosexuella. USA i ett nötskal på något sätt.

 

Hur som helst, nu har det hänt saker i det stora landet på andra sidan atlanten. 

SvD: "USA:s psykologförbund har slutligen bestämt sig. Homosexualitet kan inte ”botas” genom terapi eller andra behandlingar. För att minska antalet självmord bör psykologer i stället hjälpa sina klienter att acceptera sin läggning.  /..../ Förbundet har noggrant utvärderat 83 vetenskapliga studier från de senaste 50 åren. Slutsatsen blev att det inte finns någon undersökning som bevisar att det går att omvända homosexuella."

 

På tiden kan tyckas då samma förbund redan 1975 beslöt att homosexualitet inte är att betrakta som en mental störning. Jag undrar bara, har världens vetenskapsmän ingen kontakt med varandra då de bedriver sin forskning? Det måste ju kännas tråkigt att efter att ha studerat 83 vetenskapliga studier komma fram till en slutsats som majoriteten av världens moderna och mentalt utvecklade länder redan vetat sen länge tillbaka. Men vad vet jag, det kanske sitter ett liknande förbund i någon kristen håla i USA och desperat letar efter studier som säger att jorden är platt. USA upphör aldrig att förvåna.

 

Om: , , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela