The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Demonstration mot det pågående folkmordet i Gaza

Publicerad 2009-01-02 20:00:44 i Politik

Idag anordnades en demonstration till stöd för Palestina och mot det folkmord som nu pågår i Gaza. Demonstrationen var välbesökt och tal hölls bland annat av Eva-Britt Svensson och ordföranden för Palestinska föreningen i Växjö. Det finns inga ord för att beskriva det som nu pågår i Gaza. Allra värst är dock att ingen säger något, att omvärlden håller tyst. Någon har sagt att situationen är beklaglig, ja visst, det är väl det minsta man kan säga. Men var är födömandena, varför sitter Israels ambassadör kvar på sitt kontor i Stockholm, varför fortsätter vårt militära utbyte med Israel? Hur kan ledaren för Sveriges största parti, Mona Sahlin, sitta tyst när en etnisk rensning pågår i Gaza? Men hon är väl i så fall inte den första sosseledaren som ger sitt fulla stöd åt apartheidstaten. De svenska politikerna har med all önskvärd tydlighet visat att de inte anser att palestinierna är människor. Fullkomligt sanslöst.

 

Fin eftermiddag i Växjö, som gjord för att gå ut och demonstrera...

 

 

Eva-Britt Svensson

 

Smp

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

Postat av: Sara

Publicerad 2009-01-04 20:57:38

Den alltid lika trevliga Eva-Britt =)

Postat av: Nils

Publicerad 2009-01-07 09:25:16

Sahlin gick ju dock sedermera ut och fördömde attackerna, vilket jag tycker var helt rimligt. Var det en bra demonstration?

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-01-07 16:45:29

Nila: Javisst gjorde hon det, men det tog en vecka innan man hörde något från S. Man undrar ju lite vilka ord en viss Palme hade yttrat i en situation som denna.. Men det var på den tiden S vågade vara lite mindre pk. ;-)



Demonstrationen var fin, betydligt mycket mer folk än vad jag hade väntat.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela