The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Mammut - se den!

Publicerad 2009-01-24 16:37:19 i Film

Igår gick jag och Hannah för att se Lukas Moodyssons nya storfilm Mammut. Historien kretsar kring ett antal personer och deras livsöden: den moderna New York-familjen med Gael García Bernal och Michelle Williams i huvudrollerna, den ene framgångsrik nörd inom datorspelsbranchen och den andra kirurg. Båda är så uppslukade av sina liv med allt vad de innebär att de har fått lämna över passningen av sitt barn till filippinskan Gloria, som själv lämnat sina barn på andra sidan jordklotet för att tjäna lite extra pengar i New York. 

 

 

Mycket intressant tas upp i filmen: Västvärldens ständiga egofixering, människors kamp för att få ihop livspusslet, globaliseringens mörkaste sidor och kapitalismens ständiga ironi som i filmen gestaltas av en basketboll tillverkad i Filippinerna som köps av en filippinsk kvinna i USA som sedan skickar tillbaka den till sina barn i Filippinerna som plåster på såren för att hon själv inte har råd att ta hand om dem hemma. 

 

En mycket tragisk och dramatisk film, men också väldigt sevärd. Det var längesen jag blev så berörd av en film som jag blev av denna. 

 

 

Recensioner: Aftonbladet, DN, SvD

 

Om: , , , ,

Kommentarer

Postat av: Vimbai

Publicerad 2009-01-31 02:42:45

Såg den här filmen igår och blev väldigt berörd. Glad att Moodyson insett att man inte måste visa allting i närbild för att det ska kunna kännas (tänker på Lilja 4-ever). Oerhört välgjord och välspelad film. Kul att få läsa din recension. Peace =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela