The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Gott Nytt År!

Publicerad 2007-12-31 18:11:15 i Allmänt

Gott nytt år önskar jag er alla.

Jag hoppas att 2008 blir året då: Sverige tar EM-guld efter ett målkalas signerat Zlatan, Reinfeldt och hans regeringsjunta utlyser nyval efter ytterligare ett antal fiaskon, Dalai Lama blir president i den nya buddistiska unionen mellan Israel och USA och därmed skapar världsfred och sveriges studenter får ett rimligt studiemedel att leva på.

Nu ska jag och Hannah iväg, äta och dricka gott på något fint ställe, se lite fyrverkerier och sedan får vi se vart natten för oss.

Ses nästa år!

Sorgligt Norberg

Publicerad 2007-12-28 18:33:36 i Allmänt

Ännu en gång kastas det skit på Vänsterpartiet och ännu en gång är det vänsterpartister i borgerlig media som står för smutskastningen. Denna gång är det Staffan Norberg som på DN Debatt beklagar sig över vänsterpartiets enligt honom brist på trovärdighet. Men vem är det som brister i trovärdigheten egentligen? Partiet som åtminstone försöker vara ett alternativ till den annars så högerdominerade politiska skalan, eller partisten som inte kan acceptera den sittande partistyrelsen och istället gör sitt bästa för att försämra partiets rykte ytterligare? Det är ju tyvärr inte första gången heller. Norberg och ett antal andra partister har tidigare spytt sin galla över partiet på DN Debatt. Varför inte föra debatten internt, i Flamman eller annan lämplig media istället för att utmåla V som ett parti i spillror i högermedia? Varför inte lämna ett parti som man så uppenbart ogillar?

Suck.

God Jul

Publicerad 2007-12-23 15:06:30 i Allmänt

Nu är det jul igen och jag är rätt glad över att ha sluppit den värsta julhysterin i år då jag faktiskt köpte allt jag skulle i god tid för en gång skull.

Nu ska här njutas av trevligt sällskap, god mat och Karl Bertil Jonssons julafton.

..men frågan är om tomten kommer i år? Har hört att gatuvåldet frodas även under julen.

image3

Se fler sköna bilder på www.bonton.se

God Jul!

Sveriges bombhöger och Nato

Publicerad 2007-12-23 11:04:03 i Allmänt

Idag kan vi läsa i SvDs Brännpukt en debattartikel skriven av en ambassadör, en genarallöjtnant och en författare där de ifrågasätter Sveriges allt intimare kontakter med Nato och USA:s krigspolitik. För en gång skull kan jag hålla med vad som står i SvD. Artikelförfattarna menar att Sverige ska "vara ett land öppet mot tredje världen och solidariskt med de fattiga länderna, inte minst i sin flyktingpolitik" och att detta av förklarliga skäl inte är förenligt med en allians med världens krigsförbrytare. De riktar med all rätt även kritik mot Sveriges Israel/Palestina-politik och mot de faktum att svenska folket varken får säga sitt om att vi går allt närmare Nato eller om att vi skrotar alliansfriheten då vi bygger en armé i EU:s namn.

Utvecklingen i Sverige är skrämmande. Bara för någon dag sen läste jag att försvarsmakten nu hellre ser ett skrotande av värnpliktssystemet till fömån för en renodlad yrkesarmé, regeringen verkar vara inne på samma spår även om retoriken där inte är lika tydlig. Ska det finns en militärmakt i en demokrati så är det fundamentalt att militärmakten bygger på ett pliktsystem där alla samhällets klasser, kön och grupper finns representerade. Detta garanterar samhället insyn i militären samt garanterar att den inte används för felaktiga ändamål.

Högre hyra, men blir studiemedlet högre för det?

Publicerad 2007-12-20 21:53:42 i Allmänt

Från och med januari 2008 höjs hyrorna hos Hyresbostäder i Växjö med 2,71%, detta efter hårda förhandlingar där både Studentkåren i Växjö och Hyresgästföreningen varit inblandade. Precis som sist ursäktas detta med ett förändrat ränteläge, större omkostnader osv. Ok ok, att hyrorna höjs är väl ändå ganska normalt, men varför fortsätter studenterna gå minus i ekonomin hela tiden? Tänk om studiemedlet hade höjts med samma procentsats, 2,71%, eller varför inte med 1% vilket ungefär hade motsvarat höjningen på hyrorna? Nej, som student får man finna sig i att tillhöra den oprioriterade skaran människor i samhället. Detta trots att 3 av 4 riksdagsledamöter säger sig vara för höjda studiemedel. Vad riksdagsledamöterna väntar på förstår jag inte riktigt, det krävs inga större utredningar för att inse att studenternas ekonomi inte är vad den bör vara.

Systemet är sick(o)

Publicerad 2007-12-19 00:04:10 i Allmänt

Igår kunde vi läsa i Metro att sveriges första privata barnsjukhus, Martina, kommer att öppna i Stockholm hösten 2008. Rubriken på artikeln sa allt, "Rikas barn slipper köa på akuten". Regeringen är återigen tydligare än någonsin om vilken del av samhället de företräder och likaså prioriterar, allt snack innan valet om det nya arbetarpartiet var precis som vi hade misstänkt ren smörja. Självklart vill de ansvariga inte riktigt erkänna att vad det kommer att innebära är en gräddfil för de förmögna i samhället. Även folk som inte är försäkrade kommer att vara välkomna försäkrar de, trots att ett besök i ett sådant fall skulle kunna kosta uppåt 1000 kronor. Jag undrar, hur gynnar ett privatsjukhus baserat på privata sjukförsäkringar arbetarnas situation? Eller varför inte den skrotade förmögenhetsskatten? Kan det bli mer tydligt? Hoppas ni känner er riktigt lurade ni som gick på 2006 års stora skämt, det nya arbetarpartiet.

Jag rekommenderar er som tycker att detta trots allt verkar vara en schysst idé, att inte behöva trängas med "vanliga" människor, att se Michael Moores lysande film Sicko. Den visar på ett tydligt sätt vad som komma skall ifall vi låter den sittande borgarjuntan fortsätta med sin okontrollerade anarkokapitalism.

image2

Tenta, ledighet och kultur

Publicerad 2007-12-14 21:35:31 i Allmänt

Idag avslutade jag den första kursen i röntgenteknik och strålningsfysik med att skriva en tenta på rubbet. Hur det gick tar vi en annan gång, bäst att inte spekulera. Men nu det fina: Eftersom jag redan förra terminen läste den kursen som kommer nu så får jag istället ledigt de kommande fem veckorna, yeah. Ledigt, men utan inkomst. CSN vill ju helst inte betala om man inte pluggar, märkligt. Men det ska bli skönt. Ledighet, julfirande, nyår och lite jobb.
Ikväll, dagen till ära, passade jag på att bejaka min kulturella sida och gå på bio. American Gangster blev det. Faktiskt en riktigt bra film som verkligen hade allt man kunde önska. Bygger på den sanna historien om Frank Lucas som heroinsmugglare i 70-talets Harlem. Lysande skådespeleri och väl genomarbetade 157 minuter.

Imorn ska jag jobba, likaså på söndag. Spännande. Men sen är jag ledig! Om jag inte jobbar vill säga...

Uncle Swede wants me

Publicerad 2007-12-11 19:18:03 i Allmänt

Fick reklam från försvaret idag. Eller ingen egentlig reklam, det var tidningen Insats och Försvar som damp ner i brevlådan idag. Nu var det ju tre år sedan jag muckade från lumpen och ungefär lika länge sedan som jag sist fick denna tidning. Men nu fick jag visst, adresserat och allt, ett specialnummer med information om Nordic Battle Group. Fullkomligt bisarrt. Vart tog alliansfriheten vägen? Inom en radie på 600 mil från Bryssel ska denna grupp kunna sättas in med 10 dagars varsel. Jag avundas dem inte. Undrar om de styrandes inställning ändras när soldater kommer hem i svarta säckar igen.

image1

Venezuela, socialismen, svensk media och EU

Publicerad 2007-12-08 19:45:57 i Allmänt

Som bekant förlorade Venezuelas sittande regering med Chavez i spetsen folkomröstningen om en grundlagsändring gällande bland annat 6-timmars arbetsdag, utökad demokratisk kontroll över ekonomin, diverse sociala reformer och det mycket omstridda att antalet mandatperioder för presidenten ska vara obegränsade - liknande sveriges system med andra ord. Men Chavez förlorade och erkände förlusten helt enligt spelreglerna. Tiden innan valet var medierna här hemma mycket noga med att stämpla Chavez som diktator och valsystemet som korrupt till förmån för Chavez. Men vad hör man nu? Var finns rösterna som för några veckor sedan kallade Chavez för diktatorisk? Allt är som bortblåst. Chavez gjorde det mest demokratiska och valde att fråga folket om de ville grundlagsfästa revolutionen eller inte. Kan vi vänta oss samma sak av vår regering angående den grundlag som snart kommer att gälla i Sverige, nämligen EU:s? Nej, denna fråga är för stor och komplicerad för att låta folket säga sitt, trots att 56% av befolkningen säger sig vilja ha en folkomröstning enligt de senaste opinionsundersökningarna. Hyckleriet är ibland för roligt för att vara sant.

En bland alla andra

Publicerad 2007-12-08 14:34:09 i Allmänt

Nu har jag gjort det som många andra sedan länge redan har gjort, skaffat en blogg. Bättre sent än aldrig. Men nu har jag i alla fall en plats att skriva av mig om allt märkligt som händer i världen. Det tror jag nämligen behövs, att fler människor verkligen säger vad de annars bara sitter hemma och trycker på. Vi får se hur det går. Om det inte är så att bloggen glöms bort efter en vecka så kan nog allt möjligt dyka upp här. Lite politik, lite plugg, lite vardagsdramatik och säkerligen en stor dos kritik, sarkasm, ironi och humor.

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela