The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Ännu mer om Forum för statlig indoktrinering

Publicerad 2008-04-03 08:29:05 i Politik

I kölvattnet av att fler och fler, bland annat 253 forskare, ställt sig kritiska mot det faktum att en svensk myndighet har som uppdrag att skriva historia får vänstern som väntat en hel del kängor från högern. Somliga menar att vänstern inte vågar ta sitt ansvar, att vänstern blundar för sin historia och somliga säger t.om. att vänstern förnekar det som hänt. Men hur ser sanningen ut? Hur många gånger har inte vänstern fått älta sin historia fram och tillbaka, vem minns inte kommunismdebatten om Vänsterpartiet för några år sedan? Hur mycket skit har inte vänsterpartister fått ta i medierna för att tidigare ha kallat sig för kommunister, varit medlemmar i Svensk-Kubanska och liknande? Detta är ett ständigt återkommande ämne, så att då säga att vänstern förnekar sin historia eller inte vågar acceptera den blir ju aningen komiskt. Men hur många granskningar har vi sett i media om de borgare och stora morgontidningar som klappade händerna när Venezuelas demokratiskt valde president Hugo Chavez blev kuppad och kidnappad år 2002? Hur många många politiker har fått förklara sig för att Sverige exporterade krigsmateriel till Pinochets fascistdiktatur? Hur många granskningar har skett om vissa borgerliga ungdomsförbunds stöd till paramilitära styrkor i Sydamerika och till terrororganisationen CANF? När kommer svenska politikers öppna stöd till Israels pågående folkmord i Palestina granskas?

Om detta må vi berätta

Vilken historia är det som egentligen bör tas ut i dagsljuset? Vågar man lita på att högern plockar fram sina egna skelett ur garderoben?

Gör historia till ett kärnämne i skolan istället, så kan vi slippa en historiemyndighet som denna.

SvD

Läs även andra bloggar om

Kommentarer

Postat av: Elisabeth Thun

Publicerad 2008-04-03 13:09:35

Ja i skolan bör detta tas upp liksom allt annat viktigt.
Att Perssons "Om det vi må berätta" tycker jag var jättelöjligt insmicker för att göra sig till enbart.Han själv skulle på det viset komma i rampljuset som en snäll farbror.VEM SAKNAR KUNSKAP OM HITLER MUSSOLINI FRANKCO STALIN SADAM HUSSEIN Pinochet Burmas och andra fasciststaters framfarter T.ex att USA:s nuvarande faktiska fascistregim stödjer Burma, som tillåter arbetsläger för att tvinga kvinnor till arbete och att varje natt de skall vänta sig gruppvåldtäckt från de som där bestämmer.?

Postat av: Nisse

Publicerad 2008-04-03 13:52:13

Elisabeth, du framstår inte som särskilt seriös och trovärdig när du kallar USA:s regering för "fascistregim"... den är varken en "regim" (regeringen blev demokratiskt vald och avgår så att nästa demokratiskt valda regering får ta plats) eller fascistisk (såvida du inte sätter likhetstecken mellan konservatism och fascism, i vilket fall du i praktiken argumenterar för att etiketten "fascism" inte längre ska anses politiskt rumsoren).

Postat av: Ego

Publicerad 2008-04-03 14:12:12

Nisse. Regim, ledning, regering, olika ord för samma sak. Så visst kan man kalla USA:s system för en regim. Sen krävs det inte mycket tankeverksamhet för att se att USA:s system har vissa fascistiska tendenser med en allt större kontrollapparat över befolkningen, militarism och nationalism.

Postat av: Knutars

Publicerad 2008-04-03 20:38:11

Så vilka var då dessa komminister? http://www.x.se/23n2

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela