The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Sahlin och Leijonborg ska på Apartheidparty

Publicerad 2008-04-24 21:30:35 i Politik

Sorgligt att läsa idag att inte bara vår nuvarande mörkblåa regering tar ställning för folkmord och apartheid när de ska delta i firandet av 60-års dagen av staten Israel. Även vår framtida (?) statsminister Sahlin deltar.

Det är inte annat än skamligt att våra svenska politiker inte vågar ta tydlig ställning mot det som sker i Palestina. Vad betyder de fina orden om demokrati och frihet som kommer ur deras munnar då de i nästa stund gratulerar Israel för en lyckad ockupation och firar 60 år av ständiga brott mot allt vad mänskliga rättigheter och folkrätt heter, men samtidigt vägrar samarbeta med den demokratiskt valda organisationen Hamas? 

"Dessa satans mördare" sa en gång Olof Palme om fascisterna i Spanien, "Apartheid är en unik form av ondska. Det är den enda form av tyrrani som brännmärker en människa ända från födseln på grund av hennes hudfärg." sa samme man om situationen i Sydafrika. Jag vill inte glorifiera Palme, men varför vågar Sahlin inte ta samma tydliga ställning denna gång när historien upprepar sig så brutalt som den just nu gör i Palestina? Att borgare inte säger emot kan jag förlåta, jag hade inte förväntat mig något annat. Men jag trode faktiskt bättre om socialdemokratin.

En sossebekant pratade med mig idag om skillnaderna mellan (S) och (V) som han ansåg var marginella, partierna vilar ju ändå på samma grundprinciper menade han. Tänk om det var så väl...

SvD, SvD2

Läs även andra bloggar om , , , , ,

Kommentarer

Postat av: Oscar

Publicerad 2008-04-24 21:56:06

1. Slå upp definitionen av "folkmord"
2. Situationen i Israel är så komplicerad att det är extremt svårt att bedöma vad som är rätt och fel.
3. Israel är en självständig, suverän stat som uppkommit och tagit sig igenom extrema situationer. De förtjänar all beröm.
4. Att kalla Israel en "Apartheid"-stat är
okunnigt och får dig att framstå som ännu en hjärntvättad kommunist (du tar förmodligen detta som en komplimang dock).

Postat av: Rickard

Publicerad 2008-04-24 22:00:09

Beklagligt att inte alla partiledare kunde komma och fira denna stora dag.

Postat av: Okunnig Bloggare

Publicerad 2008-04-24 23:55:22

Muslimerna däremot idkar apartheid genom att förbjuda kvarboende av judar på det område av ingenmansland vilket de aspirerar att bygga den nya stat (en självständig Palestina-stat har historiskt aldrig existerat!), som Arafat hittade på 1967. När Jordanien ockuperade samma ingenmansland mördade eller utvisade dom alla judar från området.
Israel ger över 1.7 miljoner muslimer rätt att leva i Israel med fulla medborgerliga rättigheter. Inklusive rösträtt och egna representanter iIsraels riksdag/Knesset!
Att därför kalla israeler för apartheid-utövare är att göra vitt till svart.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela