The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Rymdinvasion i Montevideo

Publicerad 2009-12-20 19:10:53 i Film

En filmproducent från Uruguay skapade en liten kortfilm där robotar invaderar Uruguays huvudstad Montevideo och jämnar staden med marken. Klippet, som kostade ca. 300 dollar att producera, lades ut på Youtube där den sedan fått närmare 4 miljoner visningar. Producenten Fede Alvarez har nu, tack vare kortfilmen, erbjudits ett miljonkontrakt för att göra en hollywoodfilm som utspelar sig i Uruguay och Argentina. Så kan det gå, somliga har flyt.

 

Filmen ser du här, måste säga att den är rätt häftig!

 

 

Om: , , ,

Besök i Köpenhamn

Publicerad 2009-12-20 19:02:32 i Politik

I torsdags åkte jag till Köpenhamn för att vara med i "ALBA-Folkemødet" i Valbyhallen. Som väntat blev det en mycket intressant tillställning med såväl musik och underhållning som intressanta tal av minst sagt intressanta personligheter. Bland talarna fanns bland andra Kubas vicepresident, Bolivias president Evo Morales och Venezuelas president Hugo Chavez som avslutade folkmötet. Alla hade bra saker att komma med och man hade återigen hopp om framtiden när man lämnade Valbyhallen efter de fyra timmarna som mötet pågick.

 


En bit fram i videon får man se lite från Köpenhamnsmötet


När västvärldens ledare framstår som fulländade idioter efter att ha misslyckats så fatalt med klimattoppmötet så behövs människor som Chavez och Morales som vågar stå emot, vågar visa lite pondus gentemot omvärlden och vågar visa att det finns alternativa vägar bortom kapitalismens kortsiktiga intressen. Folk må påtala Venezuelas och Chavez brister hur mycket de vill, men när vi ser hur handlingsförlamade våra ledare har varit i Köpenhamn så kan man ju konstatera att den kapitalistiska världen enbart består av brister när det väl gäller. Man hade chansen att ta fram ett bra bindande avtal för framtiden, och sumpade chansen fullständigt på grund av löjligt revirpinkeri. Sen är det ju också som Chavez och de andra på folkmötet påpekade ett antal gånger, att det är inte bara klimatet som måste räddas och som är den stora viktiga frågan i världen. Hungern, avskogningen, krigen, utsugningen av fattiga länder etc. är också ohyggligt viktiga problem som måste lösas. Men för detta krävs ett systemskifte.

 

Om: , , , , , ,

Demonstration mot rasism

Publicerad 2009-12-12 17:59:34 i Politik

Skrev nyss om debattartikeln i DN angående Sverigedemokraterna, men glömde nämna demonstrationen som gick genom Söder i eftermiddags. LO-distriktet i Stockholms län tillsammans med ett flertal andra organisationer som exempelvis Ung Vänster och SSU anordnade idag en demonstration mot rasism, samma dag som nazisterna marscherar i Salem. Bland talarna fanns bland andra Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson, LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin och Åsa Linderborg. En trevlig eftermiddag med ett antal bra tal och många människor i tåget.

 

 

 

 

 

 

 

Om: , , ,

Angående det växande stödet för fascisterna.

Publicerad 2009-12-12 17:03:21 i Politik

Statsvetaren Björn Johnson vid Malmö Högskola skriver idag en intressant artikel på DN Debatt om medias roll i Sverigedemokraternas senaste framgångar i opinionsmätningarna. Det han säger är intressant och något jag själv har tänkt på mycket senaste tiden. Han nämner att mediernas oproportionerliga intresse för ett litet parti som vid senaste valet fick knappa 3 procent av rösterna i stor grad varit bidragande till deras framgångar och att integrationsfrågan och de problem som tas upp i själva verket inte är annat än en mediekonstruktion.

 

Som Johnson tydligt påpekar i artikeln så är det de frågor som frekvent tas upp i medierna som också blir de frågor som vanligt folk till slut anser vara viktigast, och på så sätt växer stödet för fascismen i form av Sverigedemokraterna och andra obskyra partier. Johnson menar att partiets framgångar inte kan förklaras med växande främlingsrädsla och rasism i samhället då det inte finns några siffror på att så skulle vara fallet, snarare tvärtom enligt SOM-institutet. Inte heller kan det förklaras med människors upplevelser då de flesta som röstar på dessa partier aldrig satt sin fot i varesig Rosengård eller Rinkeby. De som bär skulden är därför de medier som släpper fram och därmed normaliserar den skeva världsbild som Sveridemokraterna och dess likasinnade representerar. Huruvida folk bär keps eller burka, heter Mohammed, Fernandez eller Svensson äter dadlar eller flingor till frukost är inga relevanta frågor, men har blivit det efter medias hysteriska rapportering kring fenomenet SD. Vad som däremot är relevant är att välfärden monteras ner, att staten säljer ut våra gemensamt ägda företag, att våra mänskliga och sociala rättigheter inte längre gäller alla människor i samhället, att vi har folk som bor bland kackerlackor i fallfärdiga hus, att anställningsskyddet undermineras, att folk blir arbetslösa osv. Viktiga frågor och det är kring frågor som dessa som debatten bör koncentreras. Sverigedemokraterna växer för att de tillåts styra debatten och för att våra etablerade partier låter sig ta debatten ur ett Sverigedemokratiskt perspektiv. Vi måste ta tillbaka debatten från fascisterna och diskutera de frågor som faktiskt har betydelse för samhället, först då kan fascisterna förpassas till historieböckerna där de hör hemma.

 

Läs artikeln här

 

Om: , , ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela