The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Dessa sverigedemokrater...

Publicerad 2009-03-29 19:54:00 i Politik

Sverigedemokraterna verkar göra sitt bästa för att inte bli invalda i riksdagen, eller hur ska man annars tolka det som idag kom fram i Sveriges Radios Kaliber? Programmet har låtit tre journalister infiltrera tre lokalföreningar runt om i landet och bandat möten och samtal medlemmarna emellan: 

 

"De som kommer från de här länderna, de är väldigt råa och riktiga barbarer. . . (skratt). . . De är det, de har det i ryggraden"

 

"Visste ni att en immigrant, eller invandrare som kommer till Sverige från sådana länder som Afghanistan och Afrika kommer ibland med 2 000 parasiter i sin kropp. Våra hundar har inte så många, men de sitter i karantän"

 

"De är inte solidariska med oss. De vill inte betala skatt. De är här för att bedriva svarta verksamheter."

 

Sverigedemokraternas rasistiska politik är givetvis ingen nyhet, men den som inte har velat förstå det innan har det nu svart på vitt tack vare SR:s Kaliber. Det är viktigt att väljarna nu inte låter sig luras av de vackra kostymer som Sverigedemokraterna valt att klä sig i, under kostymen gömmer sig nämligen en brun skjorta och läskigt unkna värderingar. 

 

Media: DN, SvD, Aftonbladet

Om: , ,

Kvalitetsfilm

Publicerad 2009-03-29 19:24:08 i Film

Jag har haft bio-tur sista tiden, det vill säga att jag har lyckats pricka in rätt filmer vid mina biobesök och inte gått på en enda nit, skoj!

 

Igår var jag och Hannah och såg på Slumdog Millionaire som handlar om den indiske föräldralöse springpojken Jamal som är en fråga ifrån att vinna 20 miljoner rupier i den indiska versionen av "Vem vill bli miljonär?". Jamal, den förste någonsin som lyckats komma så långt i frågetävlingen, väcker genast misstankar om fusk vilket leder till att han innan sista programmet plockas in av polisen där han får sitta tills han erkänt att han fuskat. Men istället för ett erkännande växer en dramatisk historia fram om Jamal, hans bror och flickan Latika och om deras kamp för överlevnad. Av en slump, eller om det är ödesbestämt, visar det sig att flera av hans upplevelser som barn som så starkt etsat sig fast i hans minne kommer upp som frågor i tävlingen. Filmen växlar sedan mellan frågetävlingen och barndomsåren där tävlingsfrågorna och de dramatiska upplevelserna vävs ihop på ett mycket snyggt sätt. En härlig saga, full av energi som jag varmt rekommenderar! Recension: DN

 

 

För några veckor sedan, i Stockholm, såg jag Milk med Sean Penn som berättar historien om Harvey Milk och hans levnadsöde. Harvey Milk blev Kaliforniens första öppet homosexuella politiker, detta i en tid då homosexualitet var olagligt och hatbrott var en del av vardagen för USA:s homosexuella. Förutom att Penn är läskigt lik den riktige Milk rent utseendemässigt så spelar han rollen på ett lysande sätt och lyckas på ett mycket trovärdigt sätt gestalta den engagerade men också komplicerade Harvey Milk. Filmen är en stark skildring av en intressant historia och person, en film som väcker starka känslor och eftertanke, inte minst då filmen blandas med dokumentära klipp från den verkliga världen. Rekommenderas! Recension: DN

 

Om: , , ,

Alkoholfria studenter, bättre sent än aldrig.

Publicerad 2009-03-24 17:20:46 i Allmänt

Aftonbladet skriver idag om AF Bostäder i Lund som satsar på studentkorridorer helt fria från alkohol och droger. Känner i ärlighetens namn att det var på tiden. Alla känner säkert till att alkoholen har blivit en del av studentidentiteten på landets högskolor och universitet, vilket inte är annat än tragiskt. Förut har min inställning till alkohol varit ganska likgiltig men efter att ha pluggat på universitetet i drygt tre år har inställningen blivit allt mer fientlig. Varför det? Jo, på grund av det tråkiga faktum att majoriteten av alkoholkonsumenterna i det här landet enbart dricker för att bli dyngraka och därmed idioter. Utöver detta finns en inställning bland folk att man är tråkig och stel för att man väljer att inte dricka sprit, detta bör om något vara ett tecken på att det har gått snett. Till detta tillkommer alla de gånger som vänner och bekanta valt att ställa in diverse planerade aktiviteter eller hoppa över en föreläsning på grund av en bakfylla. För det är ju så, fyllan drabbar inte bara den som druckit, utan oftast också alla runtomkring på olika sätt. Nog med moralpredikningar för idag. Jag brukar inte låta så, men detta är verkligen en fråga som borde diskuteras och problematiseras mer i det här landet.

 

Artikeln skriver också att studenterna står i kö för att få en alkohol- och drogfri lägenhet. Låter ju bra. Men jag undrar om orsaken verkligen är friheten från alkohol och droger eller om det kanske beror på den stora bristen på studentlägenheter, vilket är en annan tråkig historia. 

 

Om: , , ,

Datortomografi och hockey

Publicerad 2009-03-19 20:03:36 i Allmänt

Praktiken rullar på för fullt, det är av denna anledning som bloggen går på lågvarv för tillfället. Den stora nackdelen med praktiken är just det, hela ens normala liv och det sociala inräknat blir lidande för att man stiger upp snortidigt på morgonen, praktiserar för fullt på dagarna och sedan är helt slutkörd när man kommer hem igen på kvällen. Yeehaa. Tråkigt, men så är det. Idag slutförde jag i alla fall mina fyra veckors placering på datortomografen. Det har varit fyra grymt intressanta veckor och jag har lärt mig massor. Många olika patientgrupper i olika åldrar med flera olika åkommor, sjukdomar och problem. Datortomografin är intressant av just den anledningen, att man får se så mycket. Sista veckan innehöll dessutom en smått dramatisk händelse som också den var intressant och lärorik att få uppleva. 

 

 

 

En hjärna avbildad med datortomografi

 

Praktik hela veckan lång med andra ord. Igår bröt jag däremot mönstret och gick och såg på hockey tillsammans med Kalle och Lasse. Matchen för kvällen var Växjö Lakers mot Södertälje SK (SSK) i kvalet till elitserien. Vi stod i SSK:s miniatyrklack och såg en minst sagt intressant match. Matchen började lovande med ett dominerande SSK som också gjorde det första målet. I slutet på första och i så gott som hela andra perioden kollapsade SSK dock totalt. Vad som hände vet jag ej, men klart var att de slutade spela hockey. Växjö pressade på och var sedan i ledning med 2-1 i mitten på andra perioden. Helt rättvist, inget snack om saken. Men.. i slutet på andra hände något. Växjö blev plötsligt smittade av samma åkomma som SSK hade under 15 av andra periodens 20 minuter. Växjö slutade spela samtidigt som SSK kom på fötter igen och på 70 sekunder i slutet på andra perioden gjorde SSK hela tre mål. 2-4 i periodvilan med andra ord och ingen i publiken förstod riktigt vad som hade hänt. I tredje gör SSK sedan 2-5 och slutligen får Växjö in ännu ett mål och slutresultatet blev sedermera 3-5. Kul och händelserik match med andra ord.

 

 

 

Rätt låt vann, bu för "experterna".

Publicerad 2009-03-14 22:28:54 i Allmänt

Haha, vad härligt att se när "folket" röstar emot juryn och skickar ut alla mainstreamlåtar som man har hört hundra gånger tidigare. Malena Ernmans låt var dessutom riktigt bra tycker jag, lite udda, lite speciell och allmänt skön sådär. Kul att ens egen favorit vinner någon gång.

Läs mer om melodifestivalen här: DN, 2SvD, Smp, AB

Årets feminister, bullshit?

Publicerad 2009-03-12 20:48:18 i Politik

Vårdförbundet har enligt Flamman tilldelats Ung vänsters årliga feministpris. Motiveringen ska bland annat ha varit att "man tagit strid och visat att sjuksköterskor inte ska behöva subventionera vården med låga löner, och att ansvar och utbildning ska värderas lika högt i kvinnodominerade yrken som i mansdominerade." Låter ju vettigt. Men jag undrar om det är riktigt sant. Om jag inte minns helt fel var resultatet av sex veckors strejk 0,5 % över det bud som från början utlöste strejken. Detta var den logiska följden av en strejk som inleddes med allt för låga krav och med en efterföljande ineffektiv kampmetod som gjorde att arbetsgivaren enbart kunde vänta ut strejken utan några större förluster eller problem. Det Vårdförbundet lyckades med var snarare att cementera det faktum att vården är en underavlönad bransch och att den så kommer förbli då facket inte har modet att göra något riktigt åt det. Med andra ord, jag vet inte om det är något som man ger pris för. "Årets kalkon" hade väl i så fall passat bättre.

 

Om: ,

Star pilots vs. Top Gun

Publicerad 2009-03-07 23:45:22 i Allmänt

Ja. Jag tittade på "Andra chansen" ikväll.
Ja. Jag äger ett exemplar av Top Gun.
Ja. Jag tycker filmen är sevärd...
Jag är ingen dålig människa för det.

Men.. var det bara jag som tyckte att Star pilots låt hade passat bra som soundtrack till ovan nämnda film? Inte nog med att sångaren och B-skådisen Val Kilmer ("Iceman" i Top Gun) var läskigt lika, låten kändes dessutom som klippt och skuren för den inoljade Beach volleyball-scenen i filmen. Haha, sjukt. Låten var för övrigt ganska kass, men filmen är bra.
AB 2 3,DN 2,SvD

USA planerar nytt bombkrig?

Publicerad 2009-03-01 21:11:04 i Allmänt

USA:s hobbyunderrättelsetjänst har återigen hittat ett massförstörelsevapenhot att oja sig över. Denna gång är det Iran som påstås ha förmågan att tillverka kärnvapen. Minns folk hur hur det lät inför senaste Irakkriget? Jo, det var samma sak där. Irak hade massförstörelsevapen i mängder som bara väntade på att detoneras över oskyldiga kristna civila stackare i västvärlden. Sagt och gjort, USA genomföre ett olagligt och folkrättsvidrigt angreppskrig i sken av att de letade efter vapen. Givetvis hittades inga vapen. Istället, av ren slump, hittades mängder med olja och alla var nöjda. 

 

Nu låter det likadant. Iran har startat sin första kärnreaktor och då måste ju givetvis kärnvapen vara det slutgiltiga målet, varför bara energi? Trots att FN-organet IAEA, vars huvuduppgift är att förhindra spridning av kärnvapen, säger att Iran inte har det höganrikade uranet som krävs för att bygga dessa bomber så vet USA som vanligt mer än så. Varför förlita sig på proffsen liksom? De vägrade ju lyssna på Blix redan innan Irak. Vi får se vart detta slutar.

 

Aftonbladet

 

Om: ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela