The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Tänka sig, Ghezali är oskyldig, igen.

Publicerad 2009-10-10 16:45:40 i Politik

Det blev platt fall för skandalmedierna och den rabiat islamofoba svenska högern som gärna hade sett Ghezali och hans sällskap hängas i tårna efter att han ännu en gång frihetsberövats och anklagats för terrorkopplingar. Jag har varit på väg att skriva om detta flera gånger tidigare, men då hela situationen har behandlats så skamligt och pinsamt så har jag helt enkelt låtit bli. Jag har skämts varje gång som kollegor, bekanta och okända på bussen kläckt ur sig att Ghezali mycket väl kunde lämnas att ruttna i ett pakistanskt fängelse då han en gång för mycket valt att skämma ut Sverige internationellt.

 

Nej, det enda Ghezali och hans vänner möjligtvis ska skämmas för är att de var klantiga nog att åka till Pakistan under rådande omständigheter. Men, klantighet är inte olagligt. Klantighet är inte ens fel, enbart klantigt. De som däremot borde skämmas och genast be offentligt om ursäkt är alla de medier som spekulerat kring Ghezalis intentioner med att åka till Pakistan, som stämplat honom som terrorist och sedan skrivit artiklar utifrån det ställningstagandet. Pseudojournalistik med andra ord. Principen om att man är oskyldig tills motsatsen är bevisad har uppenbarligen inte gällt denna gången heller.

 

Jag har inte mycket förtroende för varken amerikanskt eller pakistanskt rättsväsende, men när båda nu inte har funnit några bevis för att han skulle vara skyldig till terrorism så borde saken stå klar en gång för alla. Hade något av länderna hittat det minsta spår av terrorism hos Ghezali och hans sällskap så hade de inte suttit på ett flyg hem till Sverige idag, Ghezali hade för övrigt suttit kvar i buren på Guantanamo Bay.

 

Media: DN 2, SvD 2 3, AB 2

 

Om: , , , ,

Kommentarer

Postat av: Lazze

Publicerad 2009-10-10 17:02:49

Oskyldig till att utan visum eller tillstånd korsat gränsen från Iran till Pakistan - vilken "oskyldig" människa gör det? Eller får man vara hur dum som helst

Postat av: Blogo

Publicerad 2009-10-10 17:10:52

Oskyldig? Njae....han tog sig in i Pakistan utan visum och vistades där i flera dagar. Det är ett brott. Att sedan Pakistan tycker det är bättre att kasta ut Ghesali et al än att åtala och straffa, innebär INTE att han vara oskyldig.

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-10-10 17:16:38

Blogo/Lazze:



Att åka över en gräns utan visum är dumt ja, men det är inte terrorism. Men faktum kvarstår, man har inte funnit några bevis för åtal så därför är han oskyldig. Men ni kanske är sådana som menar att rättsstatens grundprinciper inte ska gälla alla, i synnerhet inte muslimer? Jag förstår inte.

Postat av: Leftbag

Publicerad 2009-10-10 17:23:47

Vad grundar du ditt antagande på att det var "klantigt" att han var i Pakistan?



Det är en sak att han inte är dömd, men finns det någon i din mening vettig förklaring till varför de var där de var? den här gången och förra gången? Och tillsammans? Och att de inte gett en förklaring till det trots att det vore så otroligt lätt?



Att Ghezali svarade förra gånge på att han varit i Pakistan för att passa barn, verkar det troligt mitt under brinnande krig? eller att de andra åkte på solsemester i Somalia dit vi inte ens får skicka flyktingar därför att de då blir dödade? Eller varför de sagt till sina föräldrar att de var i Mecca när de istället var i Pakistan?



Så här är det: Om Ghezali och hans sällskap var i Pakistan för att de ville bli guds soldater så hann de helt enkelt inte begå något brott. Det är INTE samma sak som att de var där med vettiga avsikter.

Postat av: Rikard

Publicerad 2009-10-10 17:25:05

Respekterar man inte sin pappa i muslimsk kultur? Han blåljög för sin pappa när han sa att han skulle till Saudiarabien på pilgrimsresa. För att någon dag senare dyka upp i Pakistan efter en märklig resrutt. Han borde få ett kokt stryk av sin pappa när han kommer "hem" så han lär sig att man ljuger inte åtminstone till sin pappa.



Bra dock att skattebetalarna inte belastas denna gång. Sist han var "oskyldig" fraktades han från Guantanamo till Sverige i vårat regeringsplan till en kostnad av 500000kr. Vi hade dock en röd muslimvänligare regering då.



En sista undran.. vem betalar deras advokater? Jag tror inte advokater arbetar gratis.

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-10-10 17:48:45

Leftbag:



Varför måste han förklara sina intentioner med att åka till Pakistan, när det kravet inte ställs på någon annan som åker dit? Ställer du samma krav på Kalle och Lisa från ett helt vanligt svenskt medleklasshem med volvo, villa och hund som på sin backpackerresa runt världen också väljer att se Pakistan? Tro mig, folk turistar i Pakistan också. Är det olagligt att turista i Pakistan? Nej. Är det oalgligt att åka någonstans utan att säga det till någon? Nej. Är det olagligt att säga att man ska till ett ställe och sedan åka till ett annat? Nej. Så vad är då problemet?



Rikard:



Att han kanske ljög för hans far måste ju vara hans ensak, och det gör honom knappast till terrorist, eller hur?



Sen har han givetvis rätt till samma rättshjälp som resten av sveriges medborgare.



När svenska turister befinner sig på ett bombhärjat Mallorca tycker många att staten ska skicka plan och hämta hem sina medborgare, likaså efter tsunami och liknande händelser. Så om nu myndigheterna ska hjälpa sina medbogare att ta sig hem från jordens alla hörn, varför ska då inte samma sak gälla nu? Eller du kanske menar att det är skillnad på folk och folk?

Postat av: Rikard

Publicerad 2009-10-11 19:04:06

------------------------------------

------------------------------------



Denna blogg är ingen kanal för varesig islamofobiskt skitsnack eller propaganda för obskyra partier. / Avlo

Postat av: Rikard

Publicerad 2009-10-12 06:26:12

-------------------------------------

-------------------------------------



Patetiskt. / Avlo

Postat av: Johan

Publicerad 2009-10-15 23:54:42

Det är många här som leker Ture Sventon eller mäster detektiven Blomqvist genom att så självklart anta genom mycket luddiga indicier att dessa ÄR terrorister på totalt osakliga grunder. Sanningen är att ingen av oss vet vad Ghezali och co. gjorde i Pakistan, men vad vi vet är att de är släppta och därmed absolut inte några terrorister.

De senaste 10 åren har en kampagn utan dess like genomförts vilket resulterat i en islamofobi utan dess like, utan att ens betänka de enormt grova kränkningar som genomförts av väst i hotet om terrorns namn.

Dagligen kommer nya uppgifter om hur USA använder sig av tortyr som metoder på även bevisligen oskyldiga "illegala kombattanter.



Börja för en gång skull att problematisera verkligheten och ta inte för givet att medias sensationsrubriker berättar sanningen.

Ha det Avlo!



/J

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela