The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Jag arbetar med tidernas främsta uppfinning

Publicerad 2009-11-22 11:34:37 i Allmänt

 

 

Det anser åtminstone de 50 000 personer som fått rösta om saken på Science Museum i London och röstat fram röntgenapparaten som tidernas främsta uppfinning. Visst är röntgendiagnostiken otroligt viktig för sjukvården, men om vi talar om tidernas främsta uppfinningar så borde kanske hjulet, boktryckarkonsten eller liknande hamna i topp. Hur som helst är det kul att människor ändå värderar röntgentekniken så högt. Den naturliga följdfrågan blir dock, kommer detta ha betydelse i framtida löneförhandlingar? Att jag och mina kollegor dagligen hanterar och behärskar konsten att ta bilder på människans djupa inre med tidernas främsta uppfinnig? Slå det ni välavlönade jurister, piloter, direktörer och politiker.

 

Läs mer i DN.

 

Om:

Det blir ett spännande fotbolls VM trots allt.

Publicerad 2009-11-19 10:12:23 i Allmänt

I brist på Sverige och Zlatan i VM så fick jag imorse glädja mig åt att mitt andra land, Uruguay, tagit sig till VM som sista land efter att ha spelat oavgjort mot Costa Rica på Estadio Centenario i Montevideo. Mycket roligt givetvis, i synnerhet då Uruguay inte lyckades förra gången. Så nästa år finns med andra ord samtliga sju VM-guldmedaljörer representerade i VM, härligt!

 

 

Om: , ,

 

Media: DN

Tänkvärt och positivt om Venezuela i.... DN! Kors i taket.

Publicerad 2009-11-18 22:08:56 i Allmänt

Jag är mitt uppe i att packa upp mitt gamla hem i mitt nya. Efter att ha letat lägenhet varje dag i ett antal månader så lyckades jag till slut finna en och dessutom få den! Från plats 45 i bostadskön så kom jag slutligen till första plats, och så vips så hade jag ett riktigt boende. Mina dagar i Södersjukhusets personallägenhet är därmed slut. Känns verkligen fantastiskt.

 

Idag på lunchen läste jag en kolumn på kultursidorna i DN som jag bara kände mig tvingad att dela med mig av. Det är Kajsa Ekis Ekman som skriver förvånansvärt positivt om Venezuela och den revolution som nu pågår där. Hon nämner att man är på gång att införa sex timmars arbetsdag, något vi har kämpat för länge (och slutat kämpa för dessutom) samt om hur arbetsplatser tas över av de arbetande och privatradiostationer görs om till närradio och hur man på så sätt inför en form av direktdemokrati. Viktigast är dock att hon tydligt visar och beskriver hur vinklad nyhetsrapporteringen från Venezuela är och hur dominerande oppositionsmedierna är i landet, trots västvärldens desperata försök att få det att framstå som den totala motsatsen.

 

"Den senaste ”nyheten” handlade om att Venezuelas president Chavez ”har utfärdat en order till sina undersåtar: Sluta sjunga i duschen!” (DN 23/10) För ”venezolanerna är det snart slut på de ljuva tonerna”, stod det varnande, och man föreställde sig poliser som rusade in i duschen och skrek: Sjung inte, i lagens namn!

Vad handlade det hela om? Ja, Chavez hade uppmanat människor att spara på vattnet för klimatets skull, och genom att skämta om att sjunga i duschen ville han få ut budskapet. Inte annorlunda än när Stockholms stad ber oss att ha lock på kastrullen för att spara el."


Artikeln är mycket läsvärd och finns att läsa här.

 

Om: , , ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela