The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Konsumera mera

Publicerad 2008-11-27 19:06:55 i Allmänt

Vill bara säga att...

...snart är det jul och jag tycker att jag har varit utomordentligt snäll i år, dessutom har jag ätit min spenat var dag...


61 skivor, med alla 9 säsonger plus båda långfilmerna.
Vill ha!
Vill ha ännu mera!

Jag vet, det är lite pinsamt. Men det var kärlek vid första ögonkastet. Synd bara att boxen säljs i Australien, kostar en mindre förmögenhet och att den förmögenheten kommer bli ännu fetare med fraktkostnaden över land och hav hela vägen från Australien...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , X Files.

Handelshögskolans rektor vill socialisera mera.

Publicerad 2008-11-25 09:56:12 i Politik

Rektorn för Handelshögskolan, Rolf Wolff, gick igår ut och sa att det som behövs för att rädda den svenska bilindustrin är ett förstaligande av Volvo och SAAB. 

 

"Rektorn för Handelshögskolan i Göteborg anser att regeringens strategi med privatiseringar är grundat på en ideologi som inte är lämplig under de rådande ekonomiska omständigheterna."

 

Enligt mig är den ideologin aldrig direkt lämplig, oavsett vilka ekonomiska omständigheter som råder. Men jag tycker det är synnerligen trevligt att en rektor för en av våra högskolor går ut och så tydligt kritiserar själva grundideologin som vår maffiaregering lutar sig mot.

 

"Amerikanerna som har konfronterat oss med ideologin om privatisering, att staten är en dålig ägare, är oerhört pragmatiska nu när krisen är ett faktum. De går in och räddar företag, medan vi håller fast vid en ideologi att staten är en dålig ägare, som det överhuvudtaget inte finns några empiriska forskningsbevis på, säger Rolf Wolff till Sveriges Radio"

 

Skoj!

 

E24

Andra om: , , , ,

Nördigt men kul.

Publicerad 2008-11-21 17:24:03 i Allmänt

Enligt Aftonbladet har en fysiker(?) räknat ut att Zlatans fantastiska frisparksmål mot Palermo hade varit otagbart av målvakten då bollen rörde sig i en hastighet av 124km/h och att målvakten då hade behövt röra sig med 1,5 m/s i höjdled, 6 m/s i sidled och med en reaktionstid på 150 ms. Fantastiskt kul med sådana nörderier ibland tycker jag, haha.

 

Detta fick mig osökt att tänka på en uträkning jag fått av min mor som hon tidigare skrivit av från radion, angående temperaturen i himlen och helvetet.

 

"Till hjälp använder vi några bibelcitat:

 

Jesaja 30:26: "Och månens ljus skall bliva såsom solens ljus och solens ljus skall vara sju gånger klarare, såsom ett sjufaldigt dagsljus när den tid kommer då Herren förbinder sitt folks skador och helar såren efter slagen som vi har fått".

Det här kan tydas så att himlen förlorar femtio gånger så mycket energi som jorden genom utstrålning och då kan man faktiskt beräkna den absoluta temperaturen med hjälp av en strålningslag som härrör från Stefan Boltzman, och den säger det att om temperaturen fördubblas så ökar strålningens intensitet med en faktor sexton dvs. 2*2*2*2 och om temperaturen tredubblas så ökar den med en faktor 81 dvs. 3*3*3*3. Eftersom nu femtio ligger mellan 16 och 81 bör ju temperaturen i himlen vara mellan 2 och 3 ggr. så hög som på jorden och sätter vi som ett medelvärde jordens temperatur till 20 °C dvs. 20+273K = 293K mätt från absoluta nollpunkten så får vi vid en noggrannare räkning ett resultat av 779 K dvs. 560 °C som alltså skulle vara temperaturen i himlen.

 

Vad sen helvetet beträffar så kan vi välja ett bibelcitat från Johannes Uppenbarelse 21:8 där det talas om att vissa syndare skall få sin del i en sjö som brinner av eld och svavel. Nu vet man att svavel kokar vid 445 °C och därför kan det inte vara varmare än så eftersom en sjö förutsätter flytande svavel med en temperatur som ligger under kokpunkten, och vår slutsats måste därför bli att det faktiskt är varmare i himlen än i helvetet."

 

Hysteriskt, haha.

 

Andra om: , , , ,

Riksdagen sa Ja till Lissabonfördraget...

Publicerad 2008-11-21 09:33:15 i Allmänt

...men vad hade Sverige sagt? Frågan känns relevant av det enkla faktum att politikerna har gjort allt för att släta över den här frågan genom att bland annat påstå att den varit för svår för vanligt folk att förstå. Regeringen och S har på så sätt intagit en position lång över den "vanliga" medborgaren, en position där de utan att blinka kan säga vad som är bäst för dig och mig och att du minsann inte ska oroa dig eftersom politikerna vet ditt eget bästa. Normalt sett krävs det två riksdagsbeslut med mellanliggande riksdagsval för att ändra i grundlagen, nu gjordes detta istället under några timmar igår efter debatt i riksdagen. 243 personer bestämde att mer makt ska flyttas från Sverige till Bryssel, efter nio timmars debatt i plena men utan någon som helst samhällsdebatt. Man kan ju fråga sig vad riksdagen fyller för funktion nu, inte bara eftersom den lagstiftande makten nu flyttats till EU utan kanske främst för att de så tydligt igår visade att de inte på något sätt representerar eller respekterar det svenska folkets vilja. Är det ens värt att diskutera kollektivavtalen, EMU ,FRA och IPRED längre? 

 

Skandal.

 

Media: Aftonbladet, DN, SvD

Andra om: , ,

Tricolorer bråkar i Uruguay

Publicerad 2008-11-19 19:27:32 i Sport

 

Ibland går det hett till inom sporten. Idag kan man på Aftonbladet.se se ett videoklipp från Uruguay där supportrar drabbar samman, mitt på planen bland alla spelare, efter att det ena laget förlorat med 1-0 och därmed förlorat sin topplacering i ligan. Tyvärr råkar de supportrar som startade det hela och det förlorande laget vara det lag som jag håller närmast hjärtat. Trist. 

 

 

Sen måste jag bara säga att jag just nu läser en monsterkurs i akutmedicin, så om folk undrar varför bloggen för närvarande vilar så är det därför.

 

Andra om: , , ,

Till minne av Kristallnatten i Växjö

Publicerad 2008-11-09 22:34:06 i Allmänt

Idag samlades ett gäng från Ung Vänster, VSF, Demos och SSU vid speakers corner i Växjö för att manifestera mot rasism och nazism till minne av kristallnatten, idag 70 år sedan. Det var tre talare från de arrangerande organisationerna, samt tre talare från publiken. Trots det iskalla regnet var vi ca 25 personer, egentligen alldeles för lite med tanke på att samtliga riksdagspartier var inbjudna. Men dessa hade tydligen något viktigare för sig denna söndagseftermiddag än att protestera mot de mörka krafter som finns än idag. Pinsamt! 

 

Annars har helgen gått i lugnets tecken. Skrev tenta i fredags och efter det har jag sett till att göra allt det som man inte har tid för annars, dega i soffan, se på tv, gå på bio och inte minst spela "capture the flag" på Campus. Det sistnämnda var en ny upplevelse för mig, sjukt kul men fruktansvärt jobbigt dagen efter då man, efter att ha sprungit runt på halva campus och rullat runt i gräset, upptäcker 15 nya muskler som man inte brukar röra på annars. Idag var det också flygbladsraid med VSF och vi hann med sörre delen av campus på en och en halv timme, ca 2000 flygblad delade vi ut. Inte illa. Lugn, kul och effektiv helg med andra ord. I morgon väntar en ny kurs, denna gång är det akutsjukvård som gäller. Ska bli grymt intressant.

 

Media om Kristallnatten: DN, Aftonbladet2, SvD2

 

Läs även andra bloggares åsikter om

Beväpnad beredskapspolis, vad blir nästa steg?

Publicerad 2008-11-08 11:43:15 i Allmänt

Regeringen vill nu utöka möjligheterna att sätta in beredskapspolisen, ett gäng på 1500 personer med en femveckors utbildning i lättare polisarbete. Till skillnad från förut vill nu regeringen att dessa halvpoliser ska få fulla befogenheter och i vissa fall även få bära vapen. Det talas bland annat om nästa år då Sverige är ordförandeland i EU och då det krävs extra bevakning av möten och väntade demonstrationer. De naturliga frågan blir således, vad blir nästa steg? Om det bara krävs fem veckors utbildning för att beväpnad få hålla ordning på gator och torg, varför inte sätta in militären, som har betydligt längre utbildning än så?

 

Efter Gudrun-stormen sattes några beredskapspoliser in här i Kronobergs län vilka gjorde att bra jobb, utan att för den sakens skulle vara beväpnade, så bör det förbli. Låt polisen sköta sitt arbate själva.

 

 DN2

 

Andra om: ,

Handskakningsextremism

Publicerad 2008-11-06 15:40:25 i Allmänt

 

Carl Hamilton blev häromdan uppröd för att en ur SVT:s Halal-tv inte ville skaka hand på sedvanligt vis, utan valde att hälsa på sitt sätt genom att föra sin hand till bröstet. Hamilton spårar sedan ur i en diskussion om att de som kommer hit måste anpassa sig till det svenska (att skaka hand?) och tycker att kan man inte skaka hand så kan man minsan flytta tillbaka till sin jordhåla. "Ta seden dit man kommer, man måste anpassa sig." Jag tycker mig ha hört snacket förr... Visst, jag hade själv blivit förvånad i en sådan situation men hade likväl accepterat den hälsning jag fått och gått vidare i mitt liv. Vissa gör uppenbarligen allt för att kulturkrockar ska bli så dramatiska som möjligt. Tragiskt, men komiskt att lyssna på, gör det här.

 

 

Hur gör Hamilton om han träffar en helt vanlig blond, vit nordbo, men som tyvärr lider av bakterieskräck och inte vill ta i hand av den anledningen? Eller hur gör Hamilton när en lika vanlig och kristen svensk råkar vara förkyld och av ren respekt för Hamilton inte vill skaka hand? ...och hur gör Carl Hamilton med människor som av olika anledningar inte har en högerhand att hälsa med...? Han måste leva ett svårt liv.

 

Aftonbladet, Hamiltons försvarstal går att läsa här

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Obama, vem är Obama?

Publicerad 2008-11-05 09:27:31 i Allmänt

 

 

Jag måste erkänna att det är stort, att USA har fått sin första svarta president. Oavsett hur högervriden hans politik kommer att bli så känns det ändå skönt att rasismen i USA har gått tillbaka så pass att vanligt folk faktiskt kan rösta fram en person som inte är en vit, medelålders man. Förhoppningsvis får vi också se större förståelse och tolerans även i Sverige så att vi slipper se slipsfascisterna i riksdagen 2010. Som Jinge skriver, "Det går inte längre att ropa ”svarting” efter invandrare på stan, inte nu när världens mäktigaste man är just – svart"

 

Åtta års elände är slut. Grattis Obama, visa nu världen att det finns substans bakom orden "Yes we can". Jag är glad att det inte står en instabil kristen fundamentalist vid rodret nu när USA-hegemonin går mot sitt ofrånkomliga slut.

 

Bloggat: Svensson

AB234, DN234, SvD234, Smp

 

Andra om: , , ,

Kd:s medeltida retorik.

Publicerad 2008-11-04 14:35:23 i Politik

 

 

Hittade detta inlägg hos Alliansfritt Sverige som tar upp Kristdemokraterna i Svenska Kyrkans 20 argument mot könsneutrala äktenskap. Synnerligen intressant läsning måste jag säga, läs själva. Eller vad sägs om följande formulering: "Det är grymt att göra barn till brickor i ett spel som handlar om vuxnas behov av att legitimera sina perversioner." Trevligt med fundamentalister i riksdag och regering...

 

Andra bloggar om: , ,

Fyraårig utbildning om vårdförbundets FS får bestämma

Publicerad 2008-11-03 20:48:02 i Allmänt

I Vårdfacket kan man idag läsa att förbundsstyrelsen uppmanar kongressen att rösta för ett krav om en fyraårig utbildning för förbundets fyra yrken, sjuksköterskor, röntgensjuksköterskor, biomedicinska analytiker och barnmorskor. Utbildningen ska leda till en magisterexamen och merparten av lärarna ska enligt FS ha doktorsexamen och forska parallellt med att de undevisar. Argumenten har man hört förr: Detta ska "höja statusen för vårdförbundets medlemmar och bidra till den värdeförändring ska ska leda till bättre löner för medlemmarna"

 

Visst, det låter fantastiskt. Att lägga till ett år borde rimligtvis vara ett tillräckligt incitament för arbetsgivarna att höja lönen till en nivå som ligger mellan läkarnas och undersköterskornas löner. Men ärligt talat, var det inte så det lät när man gjorde utbildningarna akademiska från första början? Tanken med att göra yrkena till en universitetsexamen var just att höja statusen för dem och på så sätt höja status och löner. Bevisligen fungerade inte detta, så därför kommer förbundet med ytterligare ett förslag. Alltså, ett år till innan legitimation, ett år till av studier av pseudovetenskapen "vårdvetenskap", ett år till av studieskulder, innan man med störta sannolikhet kommer ut till samma löjliga lön som idag. Aldrig i livet. Vi ska arbeta med människor och inte bli teoretiker.

 

Nej, det som krävs är inte ytterligare en fin titel på ett papper. Det skiter arbetsgivaren i. Vad som behövs är ett fack. Ett stridbart fack som på allvar vågar ta sina medlemmars sida gentemot arbetsgivarna. Att så inte är fallet idag såg vi tydligt tidigare i år då förbundet strejkade för att slutligen komma överens om en löneökning på 123:-. Förbundet behöver moderniseras och förnyas, gamla dinosaurier bytas ut mot nya fräscha krafter som på allvar kan visa vad våra yrken betyder för samhället. Ett fack fyller ingen som helst funktion om det ska hålla arbetsgivaren om ryggen. 

 

Andra om: , ,

VSF:s kongress # 2

Publicerad 2008-11-03 16:03:14 i Politik

Några har skrivit och undrat vad resultatet blev i frågan angående kommunism och revolution. Svaret är att båda begreppen skrevs in i principprogrammet, så numera är VSF inte bara ett socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt förbund, utan också ett revolutionärt sådant som kämpar för det klasslösa samhället, kommunismen. Ungefär som det står i Ung Vänsters stadgar och principprogram med andra ord. Den exakta ordalydelsen kan jag skriva när förbundet har skickat ut alla färdiga dokument.

 

 

Sen måste jag tacka Demos som var snälla och tänkte på VSF Växjö då vi irrade omkring i snöstormen, men en tyst minut? Haha, sånt skojar man inte om.

 

 

Andra om: ,

VSF:s kongress i Rågsved

Publicerad 2008-11-02 22:30:33 i Politik

 

 

Är precis hemkommen från VSF:s sjunde kongess och samtidiga 10-årsjubileum. Efter ett antal timmar i plena bland omröstningar och häftiga debatter känner jag mig nöjd, inte bara för att VSF Växjö lyckades få förbundsstyrelsen med sig på ett antal yrkanden utan också för att kongressen gav extra liv åt kampviljan samt att det var kul att träffa nytt folk från hela Sverige. Härligt. Den största debatten blev inte helt oväntat om begreppet kommunism samt om revolution kontra reformism, en debatt som jag tror var mycket viktig för förbundet att ha. Sen kan jag dock tycka att det är trist att så många inom vänstern fortfarande kör med 1800-tals retoriken, som om dagens arbetarklass var densamma som den var då. Precis som tiden, folk och samhällen förändras så bör även kampen förändras, likt Chavez egna "2000-talets socialism"

 

 

Självklart drabbades vi av årets första snö på vägen upp till Stockholm i torsdags. Mellan Jönköping och Linköping möttes vi av en snöstorm som gjorde att vi fick smyga fram i 50 på motorvägen, tur att vi hade vinterdäcken på.

 

 

På fredag är det tenta i nuklearmedicin...

 

 

Andra om , , ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela