The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Demonstration

Publicerad 2008-03-28 16:25:36 i Politik

Lägger upp lite bilder från det fina demonstrationståget som gick genom Växjö i onsdags. Det var vårdförundet och dess medlemmar som demonstrerade för högre löner, och uppslutningen var faktiskt riktigt god med några hundra deltagare. Inte ens en klassisk dag som 1:a Maj har samlat så mycket folk, inte så länge jag har bott här i alla fall.

image8

image9

image10

image11

image12

På måndag får vi se vad som händer. Senast då måste parterna komma överens, annars hotar konflikt.

Upp till kamp!

DN

Läs även andra bloggar om , , ,

Förr var det häxeri...

Publicerad 2008-03-18 19:49:10 i Politik

...man kunde anklagas för efter de mest trviviala handlingarna.

Idag har ordet bytts ut mot "terrorism", men kontentan i det hela är ungefär samma sak. Detta fick ett gäng irakier från det irakiska luftfartsverket erfara efter att de hade varit på kurs i Helsingfors. Deras flyg hade mellanlandat i Köpenhamn för vidare färd mot Amsterdam. En av irakierna gjorde då det som den typiske terroristen brukar göra i detta läge, han gick på toaletten, och lämnade därför sin väska till sin kompanjon. En holländare, fullständigt inrutad i allt vad terrorpanik och islamofobi heter, såg detta och anmälde dessa som potentiella terrorister (!!). Flygbolaget, SAS, slog därför på stora terrortrumman och beslöt sig för att utrymma alla 130 passagerarna, genomsöka planet och irakiernas bagage med polis och bombhundar. Gissa vad man hittade? Nada!

Herregud. Hur långt har det gått? Fanns det ingen vettig människa bland flygplatspersonalen som kunde förklara för holländaren att en svartskalle inte är en terrorist bara för att han eller hon inte kan hålla sig hela vägen till slutdestinationen?

Suck.

Läs om eländet i Aftonbladet

Läs även andra bloggar om: , ,

Uppror!

Publicerad 2008-03-13 19:37:39 i Politik

Bloggen har legat lite i dvala på sista tiden då praktiken och allt däromkring tar upp ungefär 102 % av min tid. Upp tidigt till praktiken, sen röntga röntga och röntga, för att sedan åka hem och lägga mig tidigt. Kort sammanfattning av mina dagar som praktikant :-) Det rullar på i alla fall, och om en vecka är första halvlek klar.

Upproret ja... ni som läser detta kan passa på att gå in på http://www.upproret.se/ och stödja sjuksköterskornas kamp för högre löner. Det är en viktig kamp ska ni veta. En nyutexaminerad sjuksköterska kan efter tre års universitetstudier och 200 000 i studieskulder kvittera ut en lön på 18 000. Medellönen för sjuksköterskor ligger på 21 000, för undersköterskor 17 000 och för läkare 45 000. Det skiljer alltså  4 000:- mellan att ha en kandidatexamen eller en gymnasieutbildning och 24 000 mellan att vara sjuksköterska eller läkare. Detta är inget annat än ett hån, att utbilda sig borde ge betydligt mer än så. Men vad kan man göra? Som bekant är inte vårdpersonal fria att strejka hur de vill, då detta kan utgöra en "samhällsfara". Men var går gränsen där lågavlönade och sönderstressade sjuksköterskor utgör en lika stor samhällsfara? Jag tror att den gränsen snart är nådd. Något måste göras för så här kan det inte fortsätta. Det ska inte behöva gå så långt att patienternas säkerhet måste offras för att få en värdig ersättning för arbetet man gör. Florence Nightingales tid då yrket var ett "kall" är förbi, nu ska arbetet resultera i en skälig lön och inget annat.

Sjuksköterskestudenter är däremot fria att strejka hur mycket de vill. Vad skulle hända om en hel årskull av sjuksköterskestudenter får för sig att helt enkelt inte bli tillgängliga på arbetsmarknaden genom att inte ta ut sin legitimation?

Det är en spännande tanke...

Läs även andra bloggar om , , ,

Ohly om Israels massaker på palestinier

Publicerad 2008-03-02 20:30:50 i Politik

Vänsterpartiets hemsida finns idag ett uttalande från Lars Ohly om de senaste händelserna i Gaza.

-----------

Israel fortsätter att döda palestinier. Blockaden mot Gaza svälter ut människor samtidigt som direkta attacker dödar civila, varav många är barn. Raketer skickas mot flyktingläger där människor inte kan gömma sig och inte försvara sig.

- Israels agerande är vidrigt och avskyvärt, säger vänsterpartiets ordförande Lars Ohly i en kommentar. Nu måste omvärlden reagera mot ockupationsmaktens uppenbara likgiltighet för palestinska liv.

Palestinska LO i Gaza har bombats, deras byggnader har totalförstörts. Bland annat svenska biståndsmedel har byggt upp den palestinska fackföreningsrörelsen.

- Detta borde vara tillräckligt för att den svenska biståndsministern skulle reagera med avsky mot Israels agerande, men Gunilla Carlsson är tyst, fortsätter Lars Ohly.

- Israels attacker är tydliga och grova brott mot den fjärde Genève-konventionen. Så länge inte omvärlden reagerar med styrka kommer brotten att fortsätta. Alla länder har möjlighet att ställa individer som gjort sig skyldiga till grova brott mot Genève-konventionen inför rätta. Nu är det hög tid att de ansvariga i Israel får svara för sina övergrepp. Jag kräver därför att Sveriges regering agerar så att de ansvariga ställs inför rätta, avslutar Lars Ohly.

-----------

Jag kan inte annat än hålla med. Hur kan regeringen sitta tyst när Israel nu inlett den största slakten på palestinier på mycket länge? Borde inte händelser som dessa kunna gå över block- och ideologigränser för vad man kan tycka är acceptabelt, måste regeringen försvara Israel in absurdum? Över 100 palestinier har mördats på mindre än en vecka, de allra flesta civila. Jag finner inga ord för galenskapen.

DN12, SvD12, Jinge - Otäcka bilder

Läs även andra bloggar om , , , , ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela