The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Helg i Barcelona

Publicerad 2009-05-26 17:52:57 i Resor

I söndags kom jag hem igen, efter att från i torsdags varit och hälsat på min gamle vän Daniel som numera bor i Barcelona. Det blev en kort visit, men en intensiv sådan då vi faktiskt hann med att göra en hel del. Men trevligt har det varit, mycket! Har tagit en hel del bilder och jag lägger upp en del av dem här.

 

 

Fiskstånd på Mercat de Sant Josep vid Las Ramblas

Utsikt från Columbusstatyn. På andra sidan bergen finns Frankrike

Politisk reklam. Texten lyder ungefär: "Kommer de att ta oss ur krisen samma som en gång startade den?" Liknande bilder finns på Berlusconi och andra välkända politiker.

Casa Batlló - rivningshus som istället renoverades av Antonio Gaudí. 

Casa Batlló

Casa Batlló från insidan

Casa Batlló

En cappuccino i skuggan av Sagrada Familia

Sagrada Familia, ett fantastiskt bygge som också designades av Gaudí. Han blev dock inte klar med bygget, inte på långa vägar, och idag säger man att det är ungefär 50% kvar. Det började byggas 1882...

Sagrada Familia, interiör. Gaudí inspirarades mycket av naturen och som ni säkert ser påminner pelarna mycket om träd.Fasaden på Sagrada Familia är helt otrolig, omöjligt att fånga alla detaljer.


Parc Güell - ännu ett av Gaudís verk.


Parc Güell


Vad vore ett besök i Barcelona utan fotboll? Tyvärr blev det ingen match, men vi tittade förbi Camp Nou i alla fall.


Besöket i Barcelona avslutades med sangria och god middag hos Daniel och Montse.

Den felande länken?

Publicerad 2009-05-19 20:48:37 i Allmänt

I Aftonbladet finns idag att läsa en artikel om ett fynd som påstås vara den "felande länken" mellan människa och apa. Ida, som fyndet kallas, beskrivs som hälften lemur och hälften människa. Om fyndet visar sig vara äkta så kommer det helt klart ha stor betydelse för evolutionsforskningen. Ett intressant fynd med andra ord. Vad som är komiskt i sammanhanget är dock alla de tokar som på sina bloggar avfärdar detta som trams och istället hänvisar till bibeln som den enda sanna källan för kunskap. Somliga menar att detta omöjligt kan vara länken mellan människa och apa då "Ida" faktiskt var ett färdigutvecklat djur och på intet sätt en halvmesyr med till hälften utvecklade organ och liknande. Folk får givetvis tycka och tro på vad de vill, men vad jag finner komiskt i sammanhanget är att dessa människor är så kritiska mot alla de fynd som gjorts i vetenskapens namn, medans bibeln ord sväljs med hull och hår utan det minsta kritiska tänkande. En bloggare står bland annat fast vid att människan skapades till guds avbild, punkt. Det står ju så i bibeln. Jag undrar bara, vilken är då guds sanna avbild? Med tanke på alla de olika människor som finns på detta klot, i alla möjliga färger och storlekar, så måste ju gud antingen lida av den grövsta formen av splittrad personlighet, eller så är gud en varelse som är såväl vit som brun, svart, gul, röd, rosa, hårig, skallig, kort, lång, tjock, smal samt kvinna och man på samma gång. Resultatet skulle bli en blandning mellan daggmask, kameleont och något annat. Så rent krasst borde till och med de mest hängivna kreationisterna kunna erkänna att vi faktiskt har mer gemensamt med aporna, eller Ida, än med gud.

 

AB, AB2

 

Om: , , , , , , ,

Överlevare på besök i Växjö

Publicerad 2009-05-13 17:01:42 i Allmänt

I måndags fick Växjö långväga besök av Alvaro Mangino och José Luis Inciarte från Uruguay. Dessa två, tillsammans med 14 andra, överlevde en flygkrasch i Anderna och lyckades under 72 dagar hålla sig vid liv tills de slutligen hittades. Folk känner säkert igen historien från bland annat böcker och filmen Alive, men nu var de alltså här i Växjö och berättade sin mycket gripande historia med egna ord. Utan mat och utan varma kläder lyckades de överleva tack vare en stark vilja och stor uppfinningsrikedom. Bristen på mat tvingade dem att fatta ett av de svåraste beslut man kan tänka sig, att äta från deras vänners döda och frusna kroppar. Stor dramatik med andra ord och en mycket intressant föreläsning. 

 

José Luis Inciarte

 

Alvaro Mangino

 

Flygvraket på den andinska glaciären där de levde i 72 dagar

 

 Smp

SFS FUM i Karlstad

Publicerad 2009-05-12 21:08:42 i Allmänt

Nu har jag inte bloggat på länge igen och anledningen är att jag från onsdag förra veckan tills i söndags har varit i Karlstad för att delta på Sveriges Förenade Studentkårers fullmäktige, SFS FUM. SFS är, som namnet anger, en sammanslutning av studentkårer i Sverige och representerar ungeför 250 000 studenter. SFS:s högsta beslutande organ är fullmäktige, FUM, som träffas en gång per år. Många långa debatter och diskussioner har det varit i helgen och Studentkåren i Växjö fick faktiskt igenom en hel del. Dock blev verksamhetsplanen något urvattnad så kommande verksamhetsår kan bli intressant. Nu har jag dock snart gjort mitt i kårvärlden. Den 18 maj är det konstituerande fullmäktige för Studentkåren i Växjö och då ska jag vara med och presentera kandidaterna till det nya presidiet. Det blir troligtvis också det sista jag gör i kåren innan jag flyttar vidare till Sthlm.  

 

Bilder från den gångna helgen:

 

Genom de värmländska skogarna på väg mot Karlstad

 

Halva Växjödelegationen och vår bebisgröna buss.

 

 

Datorer lyser i mörkret under invigningen, SFS FUM goes Dreamhack!

 

Vem döljer sig bakom flinten?

 

Lars Leijonborg såklart, vår käre högskole- och forskningsminister som talade varmt om varför regeringspartierna valt att inte infria sitt löfte om högre studiemedel och varför ett skrotande av kårobligatoriet är en så lysande idé. Måste säga att han inte direkt steg på min skala av älskvärda personer.

 

Boråsdelegationen visar sitt missnöje mot ministern genom att helt sonika lämna salen. 

 

Alla delegater fick en påse med Karlstads logga på, en sol. Ganska fin måste jag säga.

 

Debatten går varm på stadgetorget. Arrangörerna lämnade dock mycket att önska gällande trevlighet och bemötande.

 

Vacker kväll vid Klarälven.

 

Samma kväll, annan del av stan.

 

Vattenflaska i plenum.

 

Stadgan behandlas och för tillfället diskuteras huruvida beslut ska fattas med absolut, enkel eller någon annan sorts majoritet.

 

Givetvis används nätet för att hitta begreppens rätta betydelse och som bevis på hur otillförlitligt Wikipedia är som källa skriver en mötesdeltagare in följande mening under wikipedias avsnitt om "enkel majoritet". "Från SFS FUM i Karlstad hälsar vi att definitionen av majoritetsformerna diskuterats vilt och vi kom fram till att vi inte kom fram till något" Komiskt!

 

Växjödelegationen i gröna tröjor.

 

Lördagen avslutades med bankett och underhållning på Blue Moon Bar. 

 

Star Boys underhöll och var faktiskt hysteriskt roliga och löjliga på samma gång.

 

På söndagen behandlades bland annat verksamhetsplanen och här står Växjös Hanna i talarstolen medans Hannes är på väg upp.

 

 

Om: , , ,

1:a Maj i Växjö + bilder

Publicerad 2009-05-02 19:19:26 i Politik

Det var längesen vi hade en så solig och fin första maj som i år. Solen sken, inte ett moln på himlen och drygt 150 personer slöt upp i demonstrationståget som var det första som arrangerades av Vänsterpartiet sen den borgerliga segern 2006. Trevlig stämning var det som bara blev ännu bättre av Candombegruppen La Peregrina som spelade fantastiskt bra. Det hela avslutades på Emigrantinstitutet med ett gripande tal av Rossana Dinamarca och sedan tal av Ung Vänster och VSF.

 

   

 

   

 

1. Mr. Pink spexar och värmer upp demonstrationsdeltagarna. 2. Ung Vänster. 3. La Peregrina med demonstrationen i bakgrunden. 4. Vacker demonstration i solsken. 5. En tambor. 6. Rossana Dinamarca

 

Smp

 

Om: , , , , , ,

Valborg i Växjö

Publicerad 2009-05-01 10:03:44 i Allmänt

Igår var det valborgsmässoafton och det firades traditionsenligt med brasa och fyrverkerier vid Växjösjön, mycket trevligt måste jag säga. 

 

 

 

 

 

Härligt klar natt i Växjö.

 

Idag är det 1:a maj och vid 12:30 väntar demonstration tillsammans med vänsterpartiet för första gången på två år, detta tillsammans med uruguayansk candombe, kan knappast bli bättre.

 

Om:  ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela