The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Helg och teater i Växjö

Publicerad 2009-07-26 20:17:22 i Allmänt

Åkte till Växjö i helgen för att umgås med Hannah, familjen samt gå på teater där delar av familjen ännu en gång medverkade. Denna gång var pjäsen Anna och fransmannen som handlar om Anna Trolles liv och hennes möte med den franske översten Charles de Mornay. Teatern spelas i Bergqvara som var en av dåtidens mäktigaste platser under medeltiden. Tidigare har Linneateatern bland annat gjort Den unge Carl i Wexiö skola om Carl von Linnés liv, och precis som då var det otroligt proffsigt framfört enligt mig. Mycket kul att se, rekommenderas!

 

Om teatern: Smp

 

Samma dag var vi och åt på La Gondola där begreppet vegetariskt uppenbarligen var något helt nytt för personalen. Den förste kyparen som tog hand om oss gav oss ett stort "Va?" när vi undrade om de hade någon vegetarisk rätt, något vi inte hittade i menyn. Då stackarn inte riktigt visste vad han skulle säga mer gick han och hämtade en kollega som vi trode skulle vara lite mer allert inför sina gäster. Vi frågade igen och fick det lika uttömmande svaret "Va, vegetariskt?". Så nej, något vegetariskt hade de inte. Kändes märkligt då vi trots allt lever en bit in på 2000-talet nu. Efter många om och men lyckades de trots allt få fram lite wokade grönsaker och ris, fantastiskt. La Gondola rekommenderas inte.

 

Om , , ,

Angående folkrätt - att sila mygg och svälja kameler.

Publicerad 2009-07-19 15:23:16 i Politik

En infångad amerikansk soldat har av talibaner nyligen visats upp för världen i bland annat media och Youtube.

 

Aftonbladet: "Amerikansk militär fördömde på söndagen visningen av en video där en soldat som tillfångatagits av talibanerna visas upp. Det är första gången en amerikansk soldat har tillfångatagits av talibanerna, enligt amerikansk militär i Afghanistan. Militärtalesmannen Jon Stock fördömde omedelbart filmen, som visades på bland annat Youtube. Det handlar om talibanpropaganda som strider mot folkrätten, sade han."

 

Jag vet inte riktigt vad snubben syftar på, skulle "talibanpropaganda" strida mot folkrätten, att ta krigsfångar, eller att visa upp dem i tv? Hur som helst verkar militärtalesmannen ha svårt med perspektiven. Jag kan nämligen tycka att angreppskrig, ockupation, allmän ödeläggelse, tortyr och diverse annat som USA befattat sig med i Afghanistan de senaste åren är betydligt grövre brott mot folkrätten än detta. Givetvs är det inte första gången något sådant sker. Liknande yttringar brukar höras från Israel då de gnäller över palestiniernas avancerade fyrverkerier som de skjuter över muren samtidigt som stridsvagnar och stridsflyg jämnar Palestina med marken. Men så är det ju, folkrätten gäller bara vissa här i världen.

 

AB, SvD, DN

 

Om: , , ,

Konspirationsteorier

Publicerad 2009-07-15 20:14:10 i Allmänt

Häromdagen när jag var på väg in till stan möter jag ett par människor vid Medborgarplatsen som precis satt upp en stor banderoll med budskapet att kriget mot terrorismen bara är bluff. Ett intressant meddelande tyckte jag och gick därför fram, tog ett flygblad och frågade en av personerna vilket budskap de ville ha fram. Personen i fråga började sakta och trevandes med att "allt inte är som det ser ut att vara" och att han tycker att vi lever i en allt mer "oärlig värld". Jaha tänker jag, vad mer då? Jo, då tar han upp terrorattackerna 11/9 2001som ett exempel på världens oärlighet då dessa i själva verket var ett verk av den amerikanska regeringen tillsammans med CIA. Detta i sin tur är en del av Den Nya Världsordningen där en liten maktelit har som mål att styra världen och förslava större delen av mänkligheten. Oj, tänker jag, denna killen har minst en skruv lös. Så jag tar ytterligare ett flygblad, nickar och mummlar "intressant", ber att få återkomma och försvinner sedan snabbt därifrån.

 

När jag sedan kommer hem senare på dagen plockar jag fram mitt flygblad igen, surfar sedan in på deras hemsida vaken.se som visar sig sprida samma budskap som personen jag träffade tidigare på dagen. Jag tar mig sedan en titt på diskussionsforumet och där upptäcker jag en värld som jag aldrig har upplevt tidigare. Bland diskussionstrådarna pågår ett antal evighetsdiskussioner av vilka jag specifikt fastade för en som handlar om medicin och det kommande vaccinet mot svininfluensan. Diskussionen i fråga handlade om hur svininfluensan har skapats i hemliga laboratorium av eliten och hur vaccinet är en del av Den Nya Världsordningen med syftet att döda en stor del av mänskligheten så att eliten har en mindre mängd människor att styra. Ett flertal av diskussionsdeltagarna utgår ifrån att myndigheterna kommer tvinga på sina medborgare ett vaccin och diskuterar därför olika taktiker för att slippa detta. Som stöd för sina teorier använder diskussionsdeltagarna diverse youtube-klipp där uppgifter har tagits helt ur sitt sammanhang, handlar om något helt annat eller helt enkelt är rena påhitt. Givetvis är frimurarorden och Illuminati tätt återkommande begrepp i diskussionen. 

 

Måste säga att det är rätt roligt att läsa trots allt. Oavsett vad som kommer fram i media som rimligtvis borde anses motbevisa deras teorier, så vänder man och vrider på uppgifterna så att det passar de egna. Svininfluensan, finanskrisen och demonstrationerna i Iran sker samtidigt, så därför måste det finnas ett samband!

 

Jinge tar upp samma ämne idag.

 

Aftonbladet skriver också om ämnet, bland annat om folk som fortfarande inte tror att människan har varit på månen.  

 

DN234, SvD23

 

Om: , , , , ,

TG 961

Publicerad 2009-07-07 17:29:47 i Resor

Så var det bokat: Snart kan ännu ett land och en kontinent läggas till samlingen när jag och Hannah i augusti reser långt långt bort i två veckor för att njuta av sol, bad, god mat och (betald) ledighet. Flighten heter TG 961 och flygplanet är ett likandant som det på bilden. 

 

Nu leker vi "gissa destinationen"! Vart är det vi ska?

 

 

 

SD demokratiska enligt Tv4

Publicerad 2009-07-01 19:49:47 i Politik

I år var första året då politisk reklam blev tillåtet i Tv. Detta tog Tv4 fasta på och lät ett antal partier göra reklam för sig inför EU-parlamentsvalet, dock var bara riksdagspartier välkomna. Detta krav tänker dock Tv4 släppa inför riksdagsvalet: "Vi har gått igenom regler och riktlinjer och beslutat släppa fram alla partier som i sitt partiprogram stöder ett demokratiskt statsskicks grunder och lever upp till demokratiparagrafen, säger TV4-gruppens vd Jan Scherman." Enligt samma person ingår Sverigedemokraterna bland dessa partier med argumentet att de trots allt finns inröstade i ett antal demokratiska församlingar.

 

Tänk att det var så enkelt. Fritt fram för Nationaldemokraterna också då med andra ord, och alla andra partier som på något sätt tagit en plats i en demokratisk församling, oavsett partiprogram. Tv4 verkar glömma ett av de stora grundproblemen med demokratin, att en demokrati på ett enkelt sätt kan avskaffa sig själv, helt enligt demokratins spelregler. Ungefär som 1932 då ett visst NSDAP gick till val på "demokratins misslyckande" och blev tysklands största parti. Alltså, bara för att systemet råkar bygga på demokratisk grund så innebär det inte att alla parter som utnyttjar sig av det demokratiska systemet per definition är demokratiska. Därför tycker jag att man ska akta sig för att av ren reflex legitimera alla partier som ställer upp i val enbart på grund av det. Det är det man nu har gjort med kostymnazisterna i Sverigedemokraterna. En läskunnig människa med minsta humanistiska ådra i kroppen förstår att ett parti som går till val på att ställa "svenskar" mot "främlingar" och som misstänkliggör allt som inte osar falukorv, midsommarstång och skolavslutning i kyrkan per definition inte kan vara demokratiskt. Det vill säga, så till vida att man har en något mer nyansierad definition av begreppet demokrati än att det bara skulle handla om allmänna och fria val.

 

Jag vet inte vilka grunder som Tv4 menar att ett demokratiskt statsskick vilar på. Men utöver allmänna och fria val så brukar demokrati också innefatta mänskliga rättigheter, folkrätt och annat som sverigedemokrater brukar ha svårt att ta till sig. 

 

DN

Om: , ,

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela