The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Angående folkrätt - att sila mygg och svälja kameler.

Publicerad 2009-07-19 15:23:16 i Politik

En infångad amerikansk soldat har av talibaner nyligen visats upp för världen i bland annat media och Youtube.

 

Aftonbladet: "Amerikansk militär fördömde på söndagen visningen av en video där en soldat som tillfångatagits av talibanerna visas upp. Det är första gången en amerikansk soldat har tillfångatagits av talibanerna, enligt amerikansk militär i Afghanistan. Militärtalesmannen Jon Stock fördömde omedelbart filmen, som visades på bland annat Youtube. Det handlar om talibanpropaganda som strider mot folkrätten, sade han."

 

Jag vet inte riktigt vad snubben syftar på, skulle "talibanpropaganda" strida mot folkrätten, att ta krigsfångar, eller att visa upp dem i tv? Hur som helst verkar militärtalesmannen ha svårt med perspektiven. Jag kan nämligen tycka att angreppskrig, ockupation, allmän ödeläggelse, tortyr och diverse annat som USA befattat sig med i Afghanistan de senaste åren är betydligt grövre brott mot folkrätten än detta. Givetvs är det inte första gången något sådant sker. Liknande yttringar brukar höras från Israel då de gnäller över palestiniernas avancerade fyrverkerier som de skjuter över muren samtidigt som stridsvagnar och stridsflyg jämnar Palestina med marken. Men så är det ju, folkrätten gäller bara vissa här i världen.

 

AB, SvD, DN

 

Om: , , ,

Kommentarer

Postat av: CZ

Publicerad 2009-07-19 20:52:41

Du har helt rätt!

Postat av: jesper andersson

Publicerad 2009-07-20 04:17:58

Jo bara att hålla med, jänkarna är väl ganska bra på att påpeka när andra bryter mot mänskliga rättigheter. Inte lika bra på att håll sig till dem själva kanske...

Postat av: G-Town

Publicerad 2009-07-20 22:46:09

Helt sant.. Tråkigt nog.

Men USA har ju applicerat en dubbel standard i väldigt många årtionden nu, sitter väl nästan i ryggraden..

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-07-22 01:18:47

Folkrätt är när jag får tag på olja. Ett brott mot folkrätten är när mina silos är tomma. Inte för att det finns olja i afghanistan(?) men i alla all. Talibanerna ska skjutas!



;)



/ Uncle Sam

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela