The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Konspirationsteorier

Publicerad 2009-07-15 20:14:10 i Allmänt

Häromdagen när jag var på väg in till stan möter jag ett par människor vid Medborgarplatsen som precis satt upp en stor banderoll med budskapet att kriget mot terrorismen bara är bluff. Ett intressant meddelande tyckte jag och gick därför fram, tog ett flygblad och frågade en av personerna vilket budskap de ville ha fram. Personen i fråga började sakta och trevandes med att "allt inte är som det ser ut att vara" och att han tycker att vi lever i en allt mer "oärlig värld". Jaha tänker jag, vad mer då? Jo, då tar han upp terrorattackerna 11/9 2001som ett exempel på världens oärlighet då dessa i själva verket var ett verk av den amerikanska regeringen tillsammans med CIA. Detta i sin tur är en del av Den Nya Världsordningen där en liten maktelit har som mål att styra världen och förslava större delen av mänkligheten. Oj, tänker jag, denna killen har minst en skruv lös. Så jag tar ytterligare ett flygblad, nickar och mummlar "intressant", ber att få återkomma och försvinner sedan snabbt därifrån.

 

När jag sedan kommer hem senare på dagen plockar jag fram mitt flygblad igen, surfar sedan in på deras hemsida vaken.se som visar sig sprida samma budskap som personen jag träffade tidigare på dagen. Jag tar mig sedan en titt på diskussionsforumet och där upptäcker jag en värld som jag aldrig har upplevt tidigare. Bland diskussionstrådarna pågår ett antal evighetsdiskussioner av vilka jag specifikt fastade för en som handlar om medicin och det kommande vaccinet mot svininfluensan. Diskussionen i fråga handlade om hur svininfluensan har skapats i hemliga laboratorium av eliten och hur vaccinet är en del av Den Nya Världsordningen med syftet att döda en stor del av mänskligheten så att eliten har en mindre mängd människor att styra. Ett flertal av diskussionsdeltagarna utgår ifrån att myndigheterna kommer tvinga på sina medborgare ett vaccin och diskuterar därför olika taktiker för att slippa detta. Som stöd för sina teorier använder diskussionsdeltagarna diverse youtube-klipp där uppgifter har tagits helt ur sitt sammanhang, handlar om något helt annat eller helt enkelt är rena påhitt. Givetvis är frimurarorden och Illuminati tätt återkommande begrepp i diskussionen. 

 

Måste säga att det är rätt roligt att läsa trots allt. Oavsett vad som kommer fram i media som rimligtvis borde anses motbevisa deras teorier, så vänder man och vrider på uppgifterna så att det passar de egna. Svininfluensan, finanskrisen och demonstrationerna i Iran sker samtidigt, så därför måste det finnas ett samband!

 

Jinge tar upp samma ämne idag.

 

Aftonbladet skriver också om ämnet, bland annat om folk som fortfarande inte tror att människan har varit på månen.  

 

DN234, SvD23

 

Om: , , , , ,

Kommentarer

Postat av: Oscar Nelson

Publicerad 2009-07-15 20:50:53

Intressant kommentar på konspirationsteorierna. Gillar bloggen.

Postat av: Meta

Publicerad 2009-07-15 22:53:36

Tack för en bra betraktelse. Konspirationsteorierna både roar och oroar.

Postat av: Zebraim

Publicerad 2009-07-16 09:11:29

Att riksdagsbranden i Tyskland skulle ha anlagts av nazisterna själva eller att tyskarna klädde ut "statister" till polska soldater för att legitimera attacken mot Polen 1939 hade säkerligen varit konspirationsteorier idag om nazisterna hade segrat. Det är förövrigt väl dokumenterat att USA låg bakom Tonkin-buktsincidenten som gav USA förevändningen att bomba skiten ur Nordvietnam samt att Roosevelt visste om att japanerna skulle bomba Pearl Harbour. Geostrategen (och Obamas säkerhetsrådgivare) Zbigniew Brzezinski har erkänt USA:s strategi att locka in Sovjet i Afghanistan genom att beväpna de grupper som "de ärorika befriarna" från väst säger sig bekämpa idag. Så länge makten är hotad av obekväma sanningar kommer galna konspirationsteorier vara deras bästa vänner. Det är bara att kasta in lite spektakulär paranoia om månlandningsfejk, svarta helikoptrar och shapeshifting så reagerar publiken instinktivt och pavlovianskt på all fakta (även från hästens mun) som pekar på vissa grupperingars kriminella inblandning i geopolitiska affärer etc.

Postat av: Johan Niklasson

Publicerad 2009-07-16 09:34:51

Vaccin begränsar befolkningsökningen. Vaccin dödar fler än sjukdomen de sägs skydda mot. Denna massvaccinering ämnar reducera världsbefolkningen drastiskt till mer hanterliga 500 miljoner människor. Det designvirus som göms i nya "svininfluensavaccinet" dödar de friskaste med starkt immunförsvar. Läkarna är förbryllade. Bästa skyddet är att vägra vaccineras. Du är ansvarig för din överlevnad, läs på!

Postat av: Locutus

Publicerad 2009-07-16 10:16:40

Det finns många dårar bland konspirationsteoretiker, som gör de delar som faktiskt kan stämma en rejäl otjänst. Många av dessa huserar på sidan vaken.se

Personligen tycker jag det är lite skrämmande att den absoluta världseliten träffas bakom stängda dörrar (främst Bilderberggruppen som jag oroar mig för) och även om det är svårt att sätta sig in i det exakt, så verkar det finnas en del luckor i utredningen kring 9/11. Dessutom har den terrorattacken gett upphov till en massövervakning i hela västvärlden som överstiger all vett och reson. Vidare är det aldrig någon politiker som tar en seriös debatt kring frågan, trots att det är ganska många som tror på konspirationen och att det som sagt tycks finnas en del luckor i utredningen, utan kontrar bara med att de som tror på detta är dårar, idioter och landsförrädare.

Bilderberggruppens existens var någonting som länge förnekades och echelon (en databas för massavlyssning), som är någonting som av de flesta anses som ett faktum, förnekas fortfarande av USA. CIA kidnappar folk som är misstänkta terrorister och torterar dem i månader, det finns flera miljoner människor på listan för misstänkta terrorister. Mängder av odemokratiska beslut fattas över våra huvuden osv.

Googla 9/11 truth, bilderberggruppen, echelon, RFID implant, telekompaketet, stockholmsprogrammet till exempel och om du hittar någonting annat som verkar intressant så googla det. Du kan också gå in på www.stoppa-storebror.se som är en kritisk faktasida om övervakningen.

Det händer lite för mycket saker i världen nu, som är väldigt

Jag hoppas att detta inte låter lika galet, som det du fick höra kring konspirationsteorierna förut. Det händer lite för mycket i världen just nu tycker jag och även om man inte kan säga någonting säkert, så finns det lite mer bakom teorierna än folk som vill se en konspiration i allts vilda fantasi.Tack för mig

Postat av: Peter

Publicerad 2009-07-16 16:17:44

Ha dessa konspirationsteorier i åtanke när du får ett meddelande från smittsskyddsmyndigheten (troligen vid årsskiftet), att det är obligatoriskt att vaccinera sig mot influensan och att om man vägrar blir man hämtad av polisen. Skratta kan du nu men tyvärr, skrattet kommer att fastna i halsen på dig.Jag ser att Meta lovordar din betraktelse. Inte förvånande att Meta gör det. Meta är en desinformatör med uppgift att häckla inlägg som kan "väcka" folks oro och faktasökning. Meta förekommer på många bloggar i kommentarsfälten där "Meta" använder "angreppsjournalistik" mot de kommentatorer som är oroliga för det som händer nu, typ massvaccineringen och annat och försöker övertyga alla om att allt och all oro grundar sig på "konspirationsteorier".Var aktsam min vän mot de som försöker dölja sanningen.Vaccinet har godkänts utan laboratorietester vilket är helt olagligt. Bara det gör att man drar öronen åt sig.

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-07-16 19:34:36

Peter: Du tycker inte det verkar lustigt att myndigheterna först säger att vaccinet kommer att kosta 300 spänn samtidigt som du menar att de ska tvinga i dig det? Hade det inte varit lättare att legitimera tvångsvaccinering om det vore gratis?Sen får du gärna komma med tillförlitliga källor på ditt påstående om att vaccinet inte testas innan det släpps ut. Svårt att ta dig på allvar annars.

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-07-16 19:44:01

Locutus: Du har rätt i mycket av det du säger, absolut. Visst är det olustigt att många viktiga beslut fattas över våra huvuden informellt bakom stängda dörrar, att det finns luckor i utredningen kring 9/11 och att samma händelse används som svepskäl för angreppskrig, tortyr, FRA och you name it. Helt sant. Men somliga har en förmåga att dra allt för stora växlar på detta och kopplar samman händelser som egentligen inte har med varandra att göra. I synnerhet teorierna kring terrorattackerna 9/11 har jag oftast svårt att ta då de ofta bygger på helt felaktiga slutsatser och kunskaper om saker och ting.

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-07-16 19:46:09

Johan: Hur kan du veta att vaccinet dödar fler än själva sjukdomen om man inte har börjat vaccinera folk än?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela