The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Full tupp

Publicerad 2009-01-29 18:58:00 i Allmänt

Har fullt upp just nu med lite allt möjligt på gång, men bloggen kommer att vakna till liv igen efter helgen. Ser att jag har ett gäng glada läsare som tittar in så gott som varje dag, roligt att se måste jag säga. Men välkomna åter efter helgen som sagt.

 

 

Dansande Matt

Publicerad 2009-01-25 10:25:24 i Allmänt

Jag älskar Youtube, där finns allt. Har en diger lista med favoritklipp innehållandes allt från schyssta låtar, minnesvärda ögonblick från sportens värld, roliga klipp m.m. Men det finns en video som är fullständigt outstandning, jag bara älskar den. Skaparen, Matt, har gjort en grej av att åka till boktavligt talat jordens alla hörn och dansa sin märkliga dans framför kameran. Han gör bara det, inget annat. Ett företag hittade hans egenkomponerade video och frågade om han ville, på deras bekostnad, åka världen runt och dansa framför kamreran. Sagt och gjort, har reste iväg 6 månader genom 39 länder och 7 kontinenter och dansade, dansade och dansade. Videon lades ut på nätet och mail från jordens alla hörn började strömma in till hans inbox. Då frågade han företaget igen om han fick göra om samma resa för att denna gång dansa med sina "fans", det fick han, och resultatet kan du se nedan.

 

 

Den gamla bekanta res-abstinensen gör sig påmind när jag ser detta.. Håll ögonen på snubben efter 1:29 som står ovanför l:et i "England". Stabila människor det finns.

 

Nu ska jag återgå till mina artiklar om klaustrofobi i samband med magnetkameraundersökningar. Vetenskapsteori... yeehaa.

Mammut - se den!

Publicerad 2009-01-24 16:37:19 i Film

Igår gick jag och Hannah för att se Lukas Moodyssons nya storfilm Mammut. Historien kretsar kring ett antal personer och deras livsöden: den moderna New York-familjen med Gael García Bernal och Michelle Williams i huvudrollerna, den ene framgångsrik nörd inom datorspelsbranchen och den andra kirurg. Båda är så uppslukade av sina liv med allt vad de innebär att de har fått lämna över passningen av sitt barn till filippinskan Gloria, som själv lämnat sina barn på andra sidan jordklotet för att tjäna lite extra pengar i New York. 

 

 

Mycket intressant tas upp i filmen: Västvärldens ständiga egofixering, människors kamp för att få ihop livspusslet, globaliseringens mörkaste sidor och kapitalismens ständiga ironi som i filmen gestaltas av en basketboll tillverkad i Filippinerna som köps av en filippinsk kvinna i USA som sedan skickar tillbaka den till sina barn i Filippinerna som plåster på såren för att hon själv inte har råd att ta hand om dem hemma. 

 

En mycket tragisk och dramatisk film, men också väldigt sevärd. Det var längesen jag blev så berörd av en film som jag blev av denna. 

 

 

Recensioner: Aftonbladet, DN, SvD

 

Om: , , , ,

Blodiga butiker

Publicerad 2009-01-23 16:56:17 i Politik

 

 

Det har startats en ny hemsida där affärer som säljer Israeliska varor listas upp. Bra initiativ tycker jag, bland annat finns både ICA och Willys här i Växjö med som jag har nämnt i tidigare inlägg. Naturligtvis kommer också oblodiga butiker finnas med så fort någon sådan dyker upp... 

 

På lördag hålls en demonstration här i Växjö till stöd för Palestina. Vattentorget 11:30, be there!

 

Aktuellt om Palestina: Aftonbladet2,DN2,SvD2 Bilder från gaza hos Jinge

Andra om: , , , ,

Kårobligatoriet

Publicerad 2009-01-23 16:10:17 i Allmänt

Är precis hemkommen från ett möte med kårobligatoriegruppen, en grupp hos Studentkåren i Växjö som samlas för att diskutera kårens framtid med allt vad det kommer att innebära om kårobligatoriet försvinner.

 

Växjö Universitet kommer som bekant att slås ihop med Högskolan i Kalmar första januari 2010 och därmed bilda Linnéuniversitetet. I dagsläget finns det en studentkår på varje ort och båda kommer därför att behöva ta ställning till hur de i framtiden ska bedriva kårverksamheten och garantera studentinflytandet på det nya universitetet. Olika förslag finns givetvis, antingen att vi fortsätter som två kårer inom samma universitet, att vi slås ihop till en kår, att vi slås ihop till en kår med en underorganisation på respektive ort osv. Det kan tyckas som en enkel fråga att ta tag i. Men till saken hör först att den nuvarande ledningen för universitetet uttryckt en vilja om att enbart se en kår i framtiden, och då kårerna hos universitetet måste ansöka om kårstatus orsakar detta ett problem redan från början. Om det nu bara blir en kår så dyker istället organisatoriska problem upp som exempelvis på vilken ort kåren ska finnas rent fysiskt, på vilket sätt val ska ske till kårens olika instanser som kårstyrelse och kårfullmäktige osv.

Om vi istället blir två kårer är då frågan vilken kår studenterna ska tillhöra, hur kommunikationen mellan kårerna ska ske, vilka som ska representera en eventuell övre instans ovanför de respektive kårerna etc. Till saken hör också det faktiska geografiska avståndet mellan Växjö och Kalmar, som även om Linnéunoversitetets ledning vill att vi ska bortse från det som se projektet en en enhet, ändå blir ett rejält organisatoriskt problem om vi beslutar oss för att bli en gemensam kår. Men, inte nog med det... Som tidigare nämnt är frågan om kårobligatoriet mycket viktig i sammanhanget. Den 10:e mars kommer en proposition från regeringen om ett eventuellt avskaffande av det nuvarande kårobligatoriet. Om det blir så att obligatoriet avkaffas och kårerna väljer att fortsätta vara två kårer inom samma universitet uppstår plötsligt en konkurrenssituation mellan de respektive kårerna som båda istället får kämpa för att ragga medlemmar och därmed säkra ekonomin istället för att göra det kåren är menad att göra. 

 

Problem med andra ord, men det löser sig alltid på nåt sätt. Det roliga i sammanhanget är att jag sedan i onsdags numera sitter i valberedningen för kåren och därför ska komma med förslag på bland annat nytt presidium. Om de bara visste vilka uppgifter de har att ta tag i det kommande året... 

 

Andra om: , , , ,

Bye, bye "Mr. Danger"

Publicerad 2009-01-20 09:08:06 i Politik

Allas vår favorittaliban George W. Bush ska idag lämna Vita huset för gott efter att ha suttit där ungefär åtta år för länge. Det finns säkert någon krigsälskande högerkristen kreationist som kommer sakna det denna man bidragit med men jag är inte en av dem och kommer därför sova gott i min säng inatt. Nu återstår det att se hur mycket "Change" Obamas politik verkligen handlar om, tyvärr är jag pessimistisk.

 

 

 

 Media: AB234567,DN2345678910,SvD234567

 

Andra om: , , , ,

ICA angående bojkott av israeliska varor.

Publicerad 2009-01-19 12:08:26 i Politik

Samtidigt som jag mailade Willys angående deras israeliska produkter passade jag på att även skicka iväg ett mail till ICA angående samma fråga. Fick svar idag, och det verkar som att de har en färdig mall angående Israel/Palestina som de bara kopierar och skickar iväg. Det kan ni se under kommentarerna till Willys-inlägget.

---------

"Hej!

 Tack för dina synpunkter! Vi har skickat dina synpunkter vidare till ansvariga för just denna fråga. Det är av största vikt att vi får veta vad våra kunder tycker om oss och vår organisation. Det hjälper oss att såväl utveckla som förbättra både
 våra produkter och vårt arbete.

 ICA handlar/har relationer med leverantörer, inte med länder. Vi har förtroende för de leverantörer vi samarbetar med. Men utvecklingen i Israel/Palestina har självklart påverkat våra inköp. Successivt har inköpen av frukt och grönt därifrån
 minskat både av det skälet och därför att man funnit bra alternativ,som t ex Spanien och Marocko. Men för vissa produkter kan det fortfarande vara svårt att hitta alternativ. Vi har fått rimliga försäkringar om att den frukt vi köper inte kommer från ockuperad mark.

 När det gäller bojkott av ett visst lands varor följer vi FNs och den svenska regeringens rekommendationer när det gäller affärsrelationer med andra länder. Den svenska regeringen har inte aviserat någon handelsbojkott mot Israel. Orsaken till det är att vi inte tror att bojkotter slår rätt, utan snarare drabbar de som redan är hårt drabbade i ett land.

 För att våra kunder skall veta varifrån en vara kommer, försöker vi att så tydligt som möjligt märka varan eller på annat sätt tydligt tala om i vilket land varan odlats eller tillverkats. Detta för att våra kunder själva skall kunna välja om man
 vill avstå från att köpa varor från ett visst land."

--------- 

Som nu ser har ICA lite mer substans i sitt svar än det jag fick av Willys. Återstår att se om det vidtas några åtgärder.

 

 DN2345678,SvD234,AB234

 

Andra om: , , , , ,

Tristess [trist'es]:

Publicerad 2009-01-17 14:05:31 i Allmänt

Hittade en hysterisk video om det roliga livet som grindvakt vid Camp Victoria i Kosovo, håll till godo:

 

 

 

 

Kan upplysa om att livet som grindvakt i Boden var ungefär lika upplyftande. Kul video dock.

Andra härliga klipp finns att se här: SvD Missa heller inte Unwatch

Vården, kallt vatten och Israel igen.

Publicerad 2009-01-16 12:33:32 i Allmänt

Har precis skrivit att mina gamla klasskamrater på sjuksköterskeprogrammet tar sin examen idag, och i nästa stund läser jag i tidningen att 4000 jobb inom vården hotas de närmsta åren. Taskigt läge minst sagt. Märkligt kan också tyckas, precis som artikeln nämner mår folk sämre då det är lågkonjunktur vilket naturligtvis ökar vårdbehovet. Så då undrar man ju, varför väljer staten att lägga ett antal miljarder på en ändå dödsdömd bilindustri och inte på att skapa en vård av värdsklass? Det sistnämnda är ju trots allt något som vi alltid kommer att ha ett behov av. Visst, jag må vara partisk i frågan som blivande röntgensjuksköterska, men faktum kvarstår att folk kommer alltid bli sjuka eller skadade, men folk kommer inte kunna åka i bensinslukande bilar i all evighet. Aftonbladet

----------

Förövrigt skrattade jag åt aftonladets mycket detaljerade beskrivning av vattentemperaturen i Hudsonfloden vid flygplanskrachen igår. "De var nedkylda av minusgraderna i luften och det svinkalla vattnet." Kallt med andra ord, jo vi fattar.

----------

Sen tål det också att sägas att Israel valt att rata Hamas förslag om vapenvila. Givetvis, vad hade vi förväntat oss. Israel är inte intresserade av fred och har aldrig varit. Hade Israel velat ha fred hade de för det första aldrig startat detta folkrättsvidriga folkmord på det palestinska folket. De hade avbrutit sin ockupation, tagit tillbaka alla olagliga bosättare och lyft blockaden. Men icket. Precis som historiens tidigare rasistiska regimer kommer de att fortsätta, antingen tills världen på allvar säger stopp eller tills de uppnåt sin slutgiltiga lösning. SvD, AB, DN

 

 

Andra om: , , ,

Idag är en stor dag

Publicerad 2009-01-16 11:28:00 i Allmänt

..för min gamla sjuksköterskeklass. De tar nämligen sin examen idag, något jag själv hade gjort om jag hade fortsatt på den banan. Tre år har gått, några har försvunnit, en har valt röntgen, men de flesta har fortsatt och ska idag få sin sjuksköterskebrosch i Växjö domkyrka.

 

GRATTIS!

 

Andra om: ,

Liv på andra planeter

Publicerad 2009-01-15 19:32:31 i Allmänt

Enligt en artikel i aftonbladet har Nasa hittat stora mängder metangas på Mars. Metangasen kan tyda på liv, eller åtminstone hyfsade livsmiljöer enligt en geokemist vid Stockholms universitet. Väntar med spänning på resultatet... Men då aftonbladet står som källa kanske man har skäl att vara lite skeptisk...

Presskonferensen går att se här.

 

SvD, DN

Snabbguide i folkrätt

Publicerad 2009-01-14 16:34:41 i Politik

Hittade precis detta underbara inlägg på Lasses blogg. Han skriver om en broschyr, "Om kriget kommer", som tidigare delades ut till alla Sveriges hushåll för att upplysa dem om folkrätten och om vilka lagar som gäller i krig. I broschyren står det bland annat att vid en ockupation av Sverige ska kampen fortsätta "till dess vårt land är befriat". Tänk... denna information skickades ut av våra myndigheter, och det känns ju liksom helt rätt. Klart man ska kämpa mot en ockupant så långt det bara går...

 

...men varför gäller det då inte folket i Gaza och på Västbanken? Hyckleri kära apartheidkramare, hyckleri.

 

Aktuellt: AB2,DN2345,SvD23456,Smp2

Andra om: , , , ,

Angående fribeloppet

Publicerad 2009-01-14 09:26:21 i Allmänt

Som jag tidigare har nämnt här på bloggen kommer fribeloppet att höjas från 102 500:- till 130 000:-, en enligt mig galen åtgärd som inte alls underlättar studenternas knapra ekonomiska situation. Istället bör naturligtvis studiemedlet höjas till en nivå som ligger i proportion till konsumentprisindex istället för att som nu göra, ge studenterna incitament för att lägga studierna åt sidan och istället arbeta mer. 

 

En kamrat från S-studenter i Växjö (Demos) har idag fått ett debattinlägg publicerat i Smålandsposten som tar upp just detta problem. Håll till godo: Höjning av fribeloppsgränsen urholkar högskolekvaliteten

 

---------------

Partiledardebatt på SvT nu och Reinfeldt har precis klargjort för Sahlin att han "bor på planeten jorden". Kommentarer känns överflödiga... Hoppas folk lyssnar på det sveriges statsminister säger i just detta nu om slakten som pågår i Gaza. Sverige och dess väljare borde skämmas. Neapel har Camorran, Sverige har Alliansen.

 

Andra om: , ,

Att ta ställning

Publicerad 2009-01-12 21:21:52 i Allmänt

Efter ett tips från Curre: Ali Esbati skriver intressant på SVT Opinion idag, mycket läsvärt. Som han skriver själv finns all information tillgänglig för den som verkligen söker, men några saker tål att repeteras ett antal gånger då medierna aktivt väljer att inte publicera fakta angående vidrigheterna i Gaza:

 

Läs och begrunda:

 

Från SVT:

 

* Det var - som FN:s generalkommissionär för UNRWA, Karen AbuZayd påpekat - inte Hamas som bröt överenskommelsen om vapenvila. Det var Israel som gjorde det genom att inte släppa in förnödenheter i det blockerade Gaza, därtill bomba Gazaremsan i november och mörda ett antal Hamasmedlemmar. 

I israeliska medier har ett angreppsplanerna mot Gaza diskuterats relativt öppet under hösten. Men när angreppet väl blivit ett faktum har västerländska medier servilt ställt sig bakom den inövade israeliska rökridån och rapporterat därifrån.

* Det är Israel som ockuperar palestinska områden. Och som ockupant har Israel - som många folkrättsexperter påpekat - inte någon allmän "rätt till självförsvar" som tillåter repressalier mot den ockuperade civilbefolkningen. 

Ändå har en dos av denna fras blivit obligatorisk i medierapporteringen i Väst.

* Israel har, viktigast av allt, under inga som helst omständigheter, "rätt" att begå de ofattbara våldshandlingar som skulle kunna tjäna som en katalog över krigsbrott. Israel har slagit ut civil elförsörjning, stängt av och matleveranser till befolkningen och sprängt ambulanser och skjutit prick på sjukvårdspersonal.

-----------------

 

Som sagt, dags att ta ställning!

 

 

Andra om: , ,

Alla dessa kommentarer...

Publicerad 2009-01-12 17:14:34 i Allmänt

Har aldrig upplevt det förut, alla sjuka kommentarer som plötsligt dyker upp på bloggen, den ena sjukare än den andra. Så fort man börjar skriva om Israel dyker plötsligt alla ljusskygga och kufiska människor upp. Rasistiska, islamofobiska, några rent av nazistiska kommentarer. Jag skrev det tidigare och får nog skriva det igen: Snälla, gör er inte besväret att skriva här. Det publiceras inte. Sen är det ju så att ni lämnar spår efter er i form av IP-nummer...

 

Resten, ni som faktiskt har något konstruktivt och vettigt att säga, är givetsvis varmt välkomna att lämna kommentarer.

Israeler om Israels galenskap.

Publicerad 2009-01-11 22:07:54 i Politik

Hittade denna video på Ali Esbatis blogg:

 

 

 

 

 

 

Måste säga att det ändå inger hopp att det mitt i detta kaos finns klarsynta människor som ser saken ur ett något mer moget perspektiv. Mannen är för övrigt tidigare kapten i det israeliska flygvapnet, vilket ger lite extra tyngd åt det han säger. "You cannot kill the desire of people to be free" så sant som det var sagt.

 

 

Andra om: , ,

Har Israel ens ett existensberättigande?

Publicerad 2009-01-11 15:12:46 i Politik

Jag blir verkligen inte klok på det som sker. Läste precis att man jämnat en mödravårdsklinik finansierad av Svenska kyrkan med marken. Det var inte på något sätt en missil som kommit på villovägar utan först bombades stället från luften, sedan gick man på det med fler missiler från marken. 

 

Därför undrar jag nu, har Israel ens ett existensberättigande? Sydafrika under apartheid hade inte det med sin rasistiska politik, lika lite som Tysklands system under nazismen var berättigat att existera. Israels numera allt mer sadistiska och perversa attacker på allt vad humanitära instanser, ambulanser och liknande heter borde göra saken klar. Israel under sin nuvarande statsform har inget existensberättigande, punkt slut. Det handlar inte om judarna, judendomen eller antisemitism, inte på något sätt. Vad det handlar om är en statsapparat byggd på idén om en stat - ett folk - en religion, byggd på en rasistisk ideologi som vi nu ser frukten av. En sådan statsbildning borde rimligtvis inte ha något existensberättigande i det vi försöker kalla en civiliserad värld.

 

Så tragiskt.

 

Aftonbladet2,DN234,Svd2

Bloggat: Motbilder, Anarkia, Jinge

 

Andra om: , ,

We will not go down...

Publicerad 2009-01-10 19:31:07 i PolitikStora demostrationer runt om i världen idag, upp emot 12 000 i Stockholm, fantastiskt! Jag önskar att jag hade varit där. Jag undrar bara... var någonstan går det ut tusentals människor för att ropa slagord för Israel? Kanske i Israel, annars vet jag inte... Det säger väl en del om hur världen ser på massakern som pågår i Gaza. Tänk bara om politikerna hade vågat lyssna på folket...

Hörde för övrigt att Israel bombat Gazas internationella
fotbollsarena sönder och samman. Känns skönt
att Israel väljer sina militära mål med omsorg.
Jävla idioter.


DN
2SvDAB
Bilder: Anna Westers blogg

läs även på Bloggvänstern
om dagens demonstrationer

 , ,

Willys/Axfood angående bojkott av israeliska varor.

Publicerad 2009-01-10 11:23:14 i Politik

Var och handlade på Willys för några dagar sen och såg att ett flertal grönsaker kom från Israel. Detta var givetvis inte första gången jag såg det. Men med det pågående folkmordet i tankarna gick jag hem och mailade Willys och frågade hur de ställde sig till det faktum att de köper varor från ett land som för närvarande befinner sig i ett folkrättsvidrigt krig och som begår handlingar som mycket väl kan jämföras med apartheids Sydafrika och några andra av historiens mörkaste kapitel.

 

Till min förvåning fick jag svar, ett mycket diplomatiskt och i största grad intetsägande sådant, men ändå ett svar:

 

"Hej och tack för ditt brev. Vi importerar idag endast en mindre del frukt och grönt från Israel t ex sharonfrukt, avokado, paprika, körsbärstomater och grapefrukt. Mycket är säsongsberoende. Axfood tar inte politisk ställning i olika konflikter utan följer UD:s rekommendationer och övriga lagar och förordningar. Axfoods beslut om import av produkter baseras alltid på affärsmässiga grunder och vi handlar alltid av enskilda leverantörer. Axfood har alltid tydligt utmärkt ursprungsland på de varor som säljs i våra butiker och i de flesta fall finns flera alternativ för kunderna att välja på. Hoppas att du kan hitta bra alternativ nästa gång du besöker Willys.

Vänliga hälsningar
Informationsavdelningen
Axfood AB"

 

 

"beslut om import av produkter baseras alltid på affärsmässiga grunder" skönt att höra så tydligt att det är pengarna som styr, inga vare sig moraliska eller solidariska betänkligheter där inte. Den som är förvånad räck upp en hand. Nej, men ärligt talat hade jag så klart inte väntat mig något annat. Men det var ändå kul att försöka.

 

 

 

Aktuellt i media: AB2345678DN234567SvD2345

Andra om: , , , , , ,

Samma apartheid då som nu, samma folkmord då som nu.

Publicerad 2009-01-04 18:51:49 i Allmänt

Andreas Malm, utrikesredaktör för tidningen Arbetaren, har idag en mycket läsvärd artikel på Newsmill som vänder uppochner på den annars så brunliberala rapporteringen från massakern och rensningen som precis nu pågår i Gaza. Kanske något märkliga kopplingar till Iran och Sovjet, men i högsta grad tänkvärda. Malm beskriver mycket ingående hur situationen är att betrakta som inget annat än just ett folkmord.

 

 

Hur omvärlden kan låta detta ske är bortom min förståelse, Har vi inte lärt oss någonting om vad människor är kapabla till efter det som hände under andra världskriget? Lärde vi oss inget alls av Sydafrikas apartheid? Är omvärlden verkligen så naiv att den tror att de som en gång varit offer, alltid är offer och aldrig skulle vilja någon annan människa något ont. Man tror nästan det efter de uttalanden som gjorts: Talmannen för EU:s ordförandeland Tjeckien sa när markinvasionen inleddes, "Detta steg är en defensiv, inte en offensiv operation". Vår egen utrikesminister, Bildt, klämde ur sig följande perversa mening där han grät ut över de israeliska soldaternas utsatta situation "Det är lätt att köra in stridsvagnar i Gaza, men vad gör man när de stackars skrämda soldaterna sitter inne i sina stridsvagnar mitt inne i hatiska människomassor i detta jättelika flyktingläger. Inget gott kan komma ut ur det." Ja, stackars soldater. Att tvingas in bland en massa vilda, ociviliserade araber, det kan inte vara lätt. Herregud, vem är det som förtrycker vem egentligen. Man blir så bedrövad av att människor kan behandlas på ett sådant sätt, att människor efter 60 år av etnisk rensning, fortfarande kan resonera utifrån ett perspektiv där båda parterna är jämbördiga och att det hela handlar om gammalt hederligt groll. 

 

 

AB2,DN1234,SvD12345

 

Bloggat: Stockholmsvänstern

 

Andra om: , , , , ,

The end.

Publicerad 2009-01-03 18:47:54 i Allmänt

Idag tog jag ett stort steg i mitt liv. Jag raderade mitt konto på Lunarstorm. Haha, ja ni läste rätt. Skratta åt mig om ni vill, håna mig, men nu är den tiden passé, för gott. Gick in av en slump och kollade det sista jag hade skrivit där, vilket var dagen då jag började plugga på universitetet. Snart tre år sedan med andra ord. Så, ärligt talat känns det inte som någon större förlust.  

 

Månader online: 98(!!) Det är ju helt bisarrt.

 

 

Andra om: , ,

Demonstration mot det pågående folkmordet i Gaza

Publicerad 2009-01-02 20:00:44 i Politik

Idag anordnades en demonstration till stöd för Palestina och mot det folkmord som nu pågår i Gaza. Demonstrationen var välbesökt och tal hölls bland annat av Eva-Britt Svensson och ordföranden för Palestinska föreningen i Växjö. Det finns inga ord för att beskriva det som nu pågår i Gaza. Allra värst är dock att ingen säger något, att omvärlden håller tyst. Någon har sagt att situationen är beklaglig, ja visst, det är väl det minsta man kan säga. Men var är födömandena, varför sitter Israels ambassadör kvar på sitt kontor i Stockholm, varför fortsätter vårt militära utbyte med Israel? Hur kan ledaren för Sveriges största parti, Mona Sahlin, sitta tyst när en etnisk rensning pågår i Gaza? Men hon är väl i så fall inte den första sosseledaren som ger sitt fulla stöd åt apartheidstaten. De svenska politikerna har med all önskvärd tydlighet visat att de inte anser att palestinierna är människor. Fullkomligt sanslöst.

 

Fin eftermiddag i Växjö, som gjord för att gå ut och demonstrera...

 

 

Eva-Britt Svensson

 

Smp

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Hej 2009!

Publicerad 2009-01-02 18:33:26 i Allmänt

Då var man tillbaka i verkligheten igen. Har haft något som kan liknas vid ett riktigt jullov och det har varit fantastiskt skönt att bara slappna av ett par dagar utan att tänka på plugget. Först var det ett härligt julfirande hos familjen i Lammhult med god mat och mycket trevligt sällskap. Sedan bar det iväg till Stockholm där jag mötte upp en gammal god vän. Spenderade sedan ett dygn i Södertälje där vi bland annat åt middag med ett par andra vänner och sedan hade födelsedagsfirande. Efter några dagar reste Hannah upp till Stockholm för att tillsammans med mig gå ombord på Silja Symphony för en 48h-kryssning till Helsingfors. Helsingfors är ungefär som hemma, fast borta. Skyltar står på såväl svenska som finska, folk pratar inte sällan båda språken... ungefär som att åka till ett kallt Gran Canaria utan stränder med andra ord. Första kvällen på båten åt vi en absurt stor buffé där allt mellan himmel och jord serverades. Det var ingen risk att man inte fick valuta för pengarna där inte. Det var gott och mycket. Under våra dagar i Stockholm hann vi gå på bio två gånger och båda filmerna var faktiskt bra trots de kassa recensionerna. 

 

Det är ungefär vad jag har hunnit med. Men nu återgår vi till plugget... har 400 sidor gruppsykologi att läsa och sedan ett antal sidor ledarskap. Spännande.

 

Lite bilder från dagarna som gått:

 

 

 

Julgranen i Lammhult

 

 

Demonstration i Stockholm till stöd för Palestina

 

Vårt fartyg vid hamn i Helsingfors

 

Jag vet inte vad det är, men vi reagerade på att det står "studentkåren". Det verkar finnas gott om pengar hos de finska studenterna...Tufvan känns litet helt plötligt.

 

Soluppgång över Stockholms skärgård.

 

Nyår i Stockholm.

 

Engelska för nybörjare... när slutade "utgång" översättas till "exit"?

 

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela