The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Ny dansk idioti

Publicerad 2008-02-13 06:16:03 i Allmänt

Igår fångade den danska säkerhetspolisen tre män som de, på lösa grunder, ansåg bryta mot landets terrorlagstiftning genom planer på att mörda en av muhammed-tecknarna. Polisen själva säger att de än så länge inte har bevis nog för att häkta de anhållna, men ändå får de två tunisierna finna sig i någon form av omvänd bevisordning då de hålls i förvar i väntan på utvisning. Välkommen till den upp och nervända världen. Idag läser jag ännu en makaber nyhet från Danmark. Nu ska flera danska tidningar, som ännu inte har publicerat muhammed-karikatyrerna, publicera detta i sympati för den mordhotade tecknaren. Jag finner tyvärr ingen logik i detta. Visst har vi yttrandefrihet och andra rättigheter som kännetecknar en demokrati. Rättigheter som vi ska vara otroligt rädda om, men rättigheter som också medför ett stort ansvar för vår befolkning och vår omvärld. Vad uppnår vi genom att återigen spä på islamhetsen som florerat i världen de senaste sju åren? Kommer ytterligare publiceringar av muhammed-bilderna skapa förståelse, tolerans, fred och samförstånd? Verkligen inte. Vår yttrandefrihet ger oss inte friheten att kränka andra människor, kränkning är ett brott även i vår del av världen. Mordhoten mot tecknarna går inte att försvara, lika lite som det går att försvara Danmarks tummande på rättssäkerheten och demokratin.

SvD, DN

Andra bloggar om , , ,

Kommentarer

Postat av: elinor

Publicerad 2008-02-13 06:25:17

Det är tävling i min blogg! var gärna med vettja :)

Postat av: Joakim

Publicerad 2008-02-13 06:54:22

Du missar totalt att visa vart Danmarks tummande på rättssäkerheten och demokratin ligger någonstans. Eller det kanske bara ligger i din fantasi.
Börjar man tumma på yttrandefriheten får man snart inte säga något alls.

Postat av: Nero

Publicerad 2008-02-13 06:58:58

Den kränkning du talar om är en fabricerad kränkning, något de intalade medvetet tar på sig för i sin tur kunna utföra våldshandlingar emot andra mer friare grupper, i avsikt att hämma friheten och tvinga fler in i deras maktstruktur. Tillåter man detta kommer man att få fortsätta tills vår egen frihet står på spel.

Postat av: Anonym

Publicerad 2008-02-13 07:09:21

välkommen till verkligeheten

Postat av: Kobolt

Publicerad 2008-02-13 08:13:13

Det som är kränkande är att muslimer inte kan acceptera att någon tecknar karikatyrer. Det visar på den sjuka och fanatiska religion dom bekänner sig till. Heja Danmark säger jag. Hur blir det den dag när Mona Muslim och andra blinda politiker tillsätter en muslimsk inrikesminister eller finansminister i sin regering? Var kommer lojaliteten att ligga tror ni? Knappast här.

Postat av: Nisse Humanist

Publicerad 2008-02-13 09:05:26

Idiotisk rubrik!
För 1000 år sedan blev vi med tvång och krig pådyvlade kristendomen som är från Mellanöstern. Ett tusens års krigande närmar sig sitt slut, nu när Europa tagit krafttag och integreras alltmer.

Samtidigt har vi naiva politiker som gör allt i sin makt att släppa in nästa Krigs-religion från Mellanöstern, och säkra 1000 års krig igen.

STOPP, nu är det nog.

Danska konstnärer och tidningar konfronterar nu Islamismen så att vi kanske "bara" får krig i Europa i några 10-tals år. Om 50 år kommer vi vara i stor tacksamhetsskuld till Danmark att dom konfronterade religionen i tid. Tack Danmark, vi står alla bakom er. Frihet SKALL gälla framöver. Min klocka går sönder om jag vrider den tillbaka 700 år.

Postat av: Eva H

Publicerad 2008-02-13 09:10:22

Islamisterna är fanatiska EMOT Åsiktsfrihet, men dom demonstrerar (=utnyttjar åsiktsfriheten) emot denna frihet.

Lösning: Förbjud Islam's företrädare att ha Åsiktsfrihet. Då har Islamisterna vunnit och Friheten har vunnit. Alla nöjda & Glada.

Postat av: JoRo

Publicerad 2008-02-13 09:13:38

Tyvärr lever många svenskar i en skyddad verkstad, och inser inte hur det verkliga livet går till ute i "stora världen". Sverige har inte haft krig eller kriser på så länge att folk glömmer och blir bortskämda. Just detta bevisar du också i ditt inlägg. Jag föreslår att du läser på lite om hur historian ser ut, då kommer du antagligen att inse hur inskränkt människan egentligen är...särskilt vad gäller religion och makt.

Postat av: Tomas

Publicerad 2008-02-13 09:31:24

Vi bör införa en lagtext där kränkningar mot Gud, Kristus och den muslimska profeten förbjuds. Vi måste tänka på de troende som tar illa vid sig av sådana kränkningar som Muhammedkarikatyrerna, rondellhunden och Ecce Homo, för att nämna några.

Postat av: Nero

Publicerad 2008-02-13 10:29:14

FN som styrs av majoriteten diktaturer har redan röstat igenom en resolution som gör det "olagligt" att kränka Islam endast, detta är illa nog, att någon intar offerposition är ett medvetet val, ingen är personligen kränkt av att någon annan på andra sidan jorden ritat en teckning. Varför ska vi rätta oss efter enligt oss förlegade idéer, då är det bättre folk delar in sig i länder enligt religion eller politisk uppfattning och stänger sina gränser.

Postat av: Tudomir

Publicerad 2008-02-14 02:16:40

Ja muslimerna är mysiga, kolla bara i Spanien, 500âr av terror. Deras religon är inte bara antik och vanvettig, de vill att alla andra religoner skall tystas ner. Bra Danmark, ni kränker inte islam, ni utbildar och kastar nyckel till friheten i säkerhet.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela