The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

S-V-Mp får 70 % om studenterna får bestämma.

Publicerad 2008-07-13 07:47:59 i Politik

Ordförandena för Vänsterns Studentförbund, S-studenter och Gröna studenter skriver idag en debattartikel i SvD där de skriver att studenterna runt om i landet sviker alliansen och att stödet för vänsterblocket är det högsta sedan 1968. Hela 70 % av studenterna uppges stödja antingen S, V eller Mp medans borgarna får nöja sig med endast 26 %. Glädjande men knappast förvånande med tanke på att alliansens löften om höjda studiemedel fortfarande lyser med sin frånvaro, slopandet av a-kassans studerandevillkor, de hårdare antagningskraven och annat som knappast gynnar en utbildning i allmänhetens tjänst. Regeringen gör sitt bästa för att göra högre utbildning till en ren klassfråga och ett privilegium för de välbeställda, förhoppningsvis straffar sig deras ojämlikhetspolitik i september 2010.



SvD
Vägra vara tacksam

Läs även andra bloggar om , ,

Kommentarer

Postat av: Dexter

Publicerad 2008-07-13 12:34:37

Deras analys är för svag. Man kan inte luta sig tillbaka på en enskild opinionsmätning. Att dessutom jämföra med röstetalen i de sk kårvalen är ju bara löjeväckande. Hur många procent röstar egentligen i dessa kårval? Jo, ca 10%.



Det finns viktigare saker att åtgärda än A-kassa och studiemedel. Vi har fortfarande väldigt generösa studiemedel internationellt sett. Det som är viktigare att åtgärda är att ta bort värnskatten som straffar de som utbildar sig.



SCB-mätningarna har sina svagheter. De underskattar förändringar och noterar Sverigedemokraterna väldigt lågt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela