The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Sommar, sol, regn och krigshets i DN

Publicerad 2008-07-11 19:48:47 i Politik

Sommaren rullar på för fullt, och precis som vanligt består denna årstid av en sjuk blandning mellan strålande solsken och ihållande spöregn. Själv har de senaste veckorna varit fullständigt uppochnedvända då jag för första gången i mitt liv har jobbat natt och därför sovit på dagarna. Går väl sisådär, men nu är det bara en helg kvar och sen jobbar jag dagtid istället. Yay! Har även återigen börjat springa så smått, men det är svårt att kombinera med nattarbete och åska/ösregn. Men hittils har jag lyckats parera in solstrålarna mellan skurarna ganska bra iaf.

Ute i världen mullrar det också, inte nödvändigtvis av åska, utan snarare krigsmuller. Ingen kan ha missat det som pågår mellan Iran på ena sidan och Israel och USA på andra sidan. DN gjorde idag sitt bästa för att ta ställning i fejden, pinsamt nog tar de ställning inte utifrån eget journalistiskt arbete, utan enbart baserat på uppgifterna/lögnerna(?) från USA och Israel. Precis som innan Irakkriget hör vi att Iran sannolikt är i färd med att producera kärnvapen och DN skriver även att Iran har konkreta planer på att utplåna Israel. Konkreta planer hade naturligtvis varit en världsnyhet, därför känns det mäkligt att enbart DN vet om detta, och bara nämner det i förbifarten. Sen är det ju så att USAs egna underättelsetjänst redan kommit fram till att kärnvapen inte finns med i bilden, att hotet är nonsens, men detta kan man lätt ignorera när oljan lockar. DN har redan bestämt sig för att det finns kärnvapen i Iran, "President Mahmoud Ahmadinejad är en labil antisemit med fingret på kärnvapenavtryckaren.", ganska tufft måste jag säga att lilla DN har bättre koll på Iran än självaste CIA. Samtidigt väljer DN att traditionsenligt blunda för de verkliga hoten mot världsfreden, krigsstaten USA och ockupationsstaten Israel, där finns det de facto kärnvapen, och en av dem har redan använt sig av sådana två gånger och hotat att göra det igen. Så var finns hotet egentligen?

DN, Jinge, Pissoffi

Läs även andra bloggar om , , , ,

Kommentarer

Postat av: buddy jesus

Publicerad 2008-07-12 00:03:25

Jag tror inte att det är oljan som lockar, snarare är aggressionerna mot Iran ett straff för att landet har gått över till att handla olja i Euro istället för dollar.



Detta minskar efterfrågan på den så kallade euro-dollarn och får dollarkursen att minska i värde.



Det finns idag två dominerande oljebörser, en i New York och en i London (surprise, surprise). Båda dessa handlar i dollar och är mycket känsliga för fluktuationer.



Det Irak gjorde runt år 2000 var att byta valuta i sitt Olja-för-mat-program från dollar till Euro. Bland det första USA gjorde när de invaderade var att återställa handeln till dollar.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela