The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Al carajo, yanquis de mierda!

Publicerad 2008-09-13 00:29:03 i Allmänt

..ungefär så ska Chavez ha uttryckt sig enligt Aftonbladet, "dra åt helvete skitjänkare". Ja, vad ska man säga. Vill USA inte förstå vanlig diplomati och vägrar USA att fatta vad omvärlden egentligen tycker om dem, ja då får man ta till lite tydligare vokabulär och tydligare än så här blir det inte. Det är dags att USA lägger av med sitt konspirerande för gott, Morales och Chavez gör därför helt rätt i att utvisa USA:s ambassadörer i respektive land.

Det är intressant att läsa våra medier som stämplar Chavez som galningen som försöker provocera fram en konflikt i latinamerika, men inte nämner ett ord om de pengar som USA pumpat in till högerextrema i decennier, inte ett ord om överklassen som inte kan acceptera demokratin och gör allt för destabilisera den, självklart med pengar och goda råd från jätten i norr. Just nu råder ett mindre kaos i Bolivia där paramilitära högergrupper konspirerar mot regeringen, anfaller regeringsbyggnader och spränger gasledningar. Oppositionen är som starkast i det betydligt rikare östra Boliva, där ledarna sägs ha väldigt goda relationer med den amerikanska ambassadören. Morales agerande, att utvisa just ambassadören, blir då inte särskilt märkligt längre. Det är inte första gången som USA blandar sig i latinamerikanska länders inre angelägenheter, så detta kanske borde ha gjorts för länge sedan.

DN, DN2, DN3, DN4AB, AB2
 
Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Rob

Publicerad 2008-09-13 00:52:00

Bra skrivet.

Postat av: Morfar Lasse

Publicerad 2008-09-13 07:22:50

USA är och har varit det största hotet mot en utveckling i Sydamerika. De låter hela tiden "pumpa in" pengar till överklass och en övre medelklass, för att kunna styra sina intressen. Samtidigt låter man det "ny skapade" kapitalet ifrån naturtillgångarna smita ur landet till "high 500-companias" i USA. det gäller gruvor, energi och andra råvaror.



Försöker något av de "fattiga" länderna behålla avkastningen från sina tillgångar, skapar USA en egenhändigt regiserad statskupp. Det finns registrerat i historiken hos ett flertal stater, som Argentina, Chile, m.fl.

Postat av: Alexandra

Publicerad 2008-09-13 09:50:56

Men jag tror på att människan kan dra lärdom av historien, jag tror på den bolivianska processen, som noga studerat ex. Chiles väg mot diktatur. Helt rätt att utvisa ambassadören, i Chiles fall var just ambassaden en länk mellan Tricky-dicky-nixon och fascistfalangen i landet.

Och vi i Europa måste uppmärksamma detta och inte, som på 70-talet, lägga det på kalla krigets samvete. För vi vet vad fascism för med sig, vi har sett det här och där. Det är vårt ansvar att stödja demokratin i Bolivia!

Postat av: ljuvlia

Publicerad 2008-09-13 21:52:15

Kan inte annat än att hålla med.

Postat av: Roberto Moreira

Publicerad 2008-09-14 21:10:06

Yanquis go home!! Vi latinoamerikaner kommer inte tolerera att USAs inblandning i Latinoamerica. EVO du är inte esam!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela