The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Angående det växande stödet för fascisterna.

Publicerad 2009-12-12 17:03:21 i Politik

Statsvetaren Björn Johnson vid Malmö Högskola skriver idag en intressant artikel på DN Debatt om medias roll i Sverigedemokraternas senaste framgångar i opinionsmätningarna. Det han säger är intressant och något jag själv har tänkt på mycket senaste tiden. Han nämner att mediernas oproportionerliga intresse för ett litet parti som vid senaste valet fick knappa 3 procent av rösterna i stor grad varit bidragande till deras framgångar och att integrationsfrågan och de problem som tas upp i själva verket inte är annat än en mediekonstruktion.

 

Som Johnson tydligt påpekar i artikeln så är det de frågor som frekvent tas upp i medierna som också blir de frågor som vanligt folk till slut anser vara viktigast, och på så sätt växer stödet för fascismen i form av Sverigedemokraterna och andra obskyra partier. Johnson menar att partiets framgångar inte kan förklaras med växande främlingsrädsla och rasism i samhället då det inte finns några siffror på att så skulle vara fallet, snarare tvärtom enligt SOM-institutet. Inte heller kan det förklaras med människors upplevelser då de flesta som röstar på dessa partier aldrig satt sin fot i varesig Rosengård eller Rinkeby. De som bär skulden är därför de medier som släpper fram och därmed normaliserar den skeva världsbild som Sveridemokraterna och dess likasinnade representerar. Huruvida folk bär keps eller burka, heter Mohammed, Fernandez eller Svensson äter dadlar eller flingor till frukost är inga relevanta frågor, men har blivit det efter medias hysteriska rapportering kring fenomenet SD. Vad som däremot är relevant är att välfärden monteras ner, att staten säljer ut våra gemensamt ägda företag, att våra mänskliga och sociala rättigheter inte längre gäller alla människor i samhället, att vi har folk som bor bland kackerlackor i fallfärdiga hus, att anställningsskyddet undermineras, att folk blir arbetslösa osv. Viktiga frågor och det är kring frågor som dessa som debatten bör koncentreras. Sverigedemokraterna växer för att de tillåts styra debatten och för att våra etablerade partier låter sig ta debatten ur ett Sverigedemokratiskt perspektiv. Vi måste ta tillbaka debatten från fascisterna och diskutera de frågor som faktiskt har betydelse för samhället, först då kan fascisterna förpassas till historieböckerna där de hör hemma.

 

Läs artikeln här

 

Om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Lars-Erick F

Publicerad 2009-12-12 18:14:03

Media måste inse sitt ansvar.

Ta dagordningen från sd.

Debattera med/mot sd, men byt fokus. Från deras ämne inv-politik, till deras odemokratiska människosyn. Gör en demokratifråga av det!

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/12/taktik-eller-ideologi-eller-ideologisk.html

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela