The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

60% av USA:s medborgare väljer medeltiden

Publicerad 2009-02-13 09:57:51 i Allmänt

Idag kan man läsa i aftonbladet att 60% av nordamerikanerna väljer kreationismen före evolutionsteorin, med andra ord: medeltid före nutid. Knappast förvånande förvisso med tanke på allt nonsens som kommer från det stora landet i väst. Frågan är bara hur detta påverkar världen utanför USA, kanske framförallt vi i europa som ser allt amerikanskt som något upphöjt och eftersträvansvärt. Vi har ju faktiskt redan haft problem med vissa skolor i Sverige, Andreasgymnasiet i Stockholm bland annat som för några år sedan undervisade i pseudovetenskapen Intelligent Design. Det är en läskig utveckling som bara kan leda till ytterligare fundamentalism och murbygge mot omvärlden. Av aftonbladets läsare är det 13 % som säger sig inte tro på evolutionsteorin, jag undrar vad de tror på istället, att jorden är platt kanske? Sen kan jag också tycka att frågan är felformulerad då man frågar om folk tror på evolutionsläran. Jag vet inte om man kan tro på en vetenskap, något som uppenbart är bevisbart. Man kan absolut välja att blunda för den, att bortse från vetenskapen. Men begreppet tro hör inte dit.

 

 

 DN

 

Om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Anselm

Publicerad 2009-02-13 12:27:06

Amerikanarna ger ju med sin förnekelse sig själva rätt, uppenbarligen har inte evolutionen nått dem annars skulle de väl acceptera fakta!?! Personligen tror jag att även gravitationslagarna är en bluff!

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-02-13 12:35:45

Anselm: Utveckla gärna.

Postat av: Victor

Publicerad 2009-02-13 17:16:58

Newton hade fel med tanke på att nästan allt är upp och ner idag på Jorden :))

Postat av: MCE

Publicerad 2009-02-13 19:35:49

Visst kan man tro på en vetenskap. Vad innebär egentligen "bevisbart"? Det måste alltid vara föremål för diskussion. Våra vetenskaper är det säkraste vi har att gå på. Just nu. Vetenskapen varken utesluter eller förespråkar en religiös tolkning av evolutionen. Kreationister verkar däremot utesluta vetenskapen. Märkligt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela