The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

RäddaApoteket.nu

Publicerad 2009-02-12 22:13:12 i Allmänt

Hittade precis en trevlig sida www.räddaapoteket.nu som är en protest mot regeringens planer om att avreglera apoteksmarknaden. Planerna är helt och hållet ideologiska och det finns inget som tyder på att varken priserna skulle sjunka eller tillgängligheten bli bättre. Sanningen är att Sverige redan har bland de lägsta läkemedelspriserna i världen och då verksamheten drivs utan vinstintresse kan tillgängligheten garanteras på ställen där privata alternativ aldrig hade valt att etablera sig. Läkemedel är dessutom inte vilken vara som helst vilket gör det extra viktigt att det är under samhällets kontroll och insyn.

Apoteket har sedan länge ett nära samarbete med sjukvården där varandras kompetenser utnyttjas och utvecklas. Detta är något vi bör vara rädda om, men det är också något som omöjligt kan garanteras på en avreglerad marknad där vinsten går till ett multinationellt apoteksföretag istället för att gå tillbaka till samhället och sjukvården. Apoteket är också en garant för att du möts av kompetent och utbildad personal, något som knappast gäller en lördagkväll på Statoil. En ideologisk förblindad regering är dock inte intresserad av varesig kvalitet, säkerhet eller tillgänglighet. Staten ska inte äga, därmed basta. Så gå in där nu och skriv under, det är en viktig fråga!

 

Om: , ,

Kommentarer

Postat av: Leif Holmberg

Publicerad 2009-02-16 08:20:13

Det är på tiden att dessa alliansens företrädare som tror att "marknaden" kan och vet allt ,att dom har fel.Och dom borde nu ha fattat att marknaden endast är till för dom som inte vet hur mycket dom skall få åt sig ,på bekostnad av vanligt folk.Det behövs "monopol" som Apoteket för att inte högervridna människor skall roffa åt sig allt.

Postat av: Calle

Publicerad 2009-02-17 17:00:02

Ingenstans presenteras ett enda hållbart argument om att marknaden inte fungerar. Det är bara dom vanliga klyschorna om "multinationella storförtag" och "rofferi" som lyfts fram. Kom igen när ni faktiskt har något hållbart att säga.En fri marknad fungerar garanterat bättre just pga sin natur som fri marknad. Eftersom det bygger på allas våra krav och förväntningar. Istället för en liten politikerelits nypor och pekpinnar.Vad är ni rädda för, att folk i gemen inte tycker samma sak om hur Apotek skall skötas? Och varför vill ni i så fall gå in och bestämma och sätta er över dessa människors egna val?Samma översitterifasoner från socialister i alla lägen. Trött och arg blir man ju av mindre.

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-02-17 18:13:55

Calle: Argentina 2001, den fria marknaden i ett nötskal! Hela landet gick bankrutt.Eller se på Norge efter avregleringen av apoteksmarknaden, säg något som blev bättre? Billigare läkemedel? Nej. Mer utbildad personal? Nej. Bättre service? Nej.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela