The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Sverigedemokraterna sitter redan i riksdagen.

Publicerad 2009-02-17 15:35:05 i Politik

Men där går partiet under täckmanteln "Moderaterna", jag vet inte riktigt varför för alla ser ju vilka de egentligen är. 

 

Idag gick Moderaterna ut och förespråkade "hårdare tag" mot invandrarna. Nu ska det blir lättare att utvisa folk ur landet, men inte nog med det, man vill också ha möjligheten att kunna återta medborgarskapet för den som kommit hit med hjälp av falskt pass, mutor eller liknande. Som grädde på moset kräver arbetsgruppen dessutom grundläggande svenskakunskaper för att över huvud taget blir aktuell för medborgarskap. Moderaterna har tydligen inte en tanke på att ett falskt pass kanske är den enda möjligheten för somliga att ta sig ifrån förtryck och förföljelser... Ytterligare ett förslag är att kriminella invandrare och utländska medborgare ska utvisas, en metod som redan testats i USA med dåligt resultat. Det som sker är att brottsligheten exporteras och sprids på annat håll istället. Undrar hur många gånger USA:s system måste visa sig vara ett fiasko innan Moderaterna vågar välja en annan väg? Sist men inte minst: ett annat förslag är att nyanlända riskerar att få lägre ersättning om de inte bosätter sig där staten vill att de ska bo. Jag finner inga ord för galenskapen... Denna regering måste bort snarast möjligt, snart har vi nämligen ingenting kvar alls att vara stolta över här i Sverige. 

 

Så, arbeit macht frei är vad som gäller i Sverige idag. Talar du svenska och kan arbeta är du välkommen in i landet, annars var god och försvinn. 

 

En sak kan vi dock glädja oss över, vi behöver inte längre vara oroliga för att Sd kommer in i riskdagen vid nästa val. (...vad vi behöver vara oroliga över att att de sitter kvar efter nästa val)

 

SvD234, DN234, AB23456, Smp

 

Om: , , , , ,

Kommentarer

Postat av: ford

Publicerad 2009-02-17 15:41:42

Berätta för mig varför det är fel att utvisa någon som använt sig av falska pass eller mutat sig in i landet? Varför är det fel att tycka att en anställd i sverige ska kunna tala förstålig svenska? Jag anställde nyss två st medarbetare där jag i annonsen krävde att dom skulle kunna tala engelska och tyska flytande.. Är jag rasist för att jag angav det i annonsen?

Postat av: ABC

Publicerad 2009-02-17 15:48:28

Ford: Om någon lyckas muta sig in i sverige: vari ligger då felet, att någon betalade för att få komma in, eller att myndigheten lät sig mutas? Angående falska pass så är det som det står skrivet i texten ovan: ett falskt pass kanske är den enda möjligheten för folk att kunna lämna hemlandet.Sist, saken handlar om medborgarskap och om hur folk ska få komma in i landet. Inte om hur du anställer folk.

Postat av: Pelle

Publicerad 2009-02-17 16:31:02

Kul att socialdemokraterna ondgör sig över moderaternas "misslyckande" när de själva skapat dagens situation. Det är som om 60 års socialdemokratiskt styre helt glömts bort. Inte undra på att folk föraktar politiker.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela