The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Att ta ställning

Publicerad 2009-01-12 21:21:52 i Allmänt

Efter ett tips från Curre: Ali Esbati skriver intressant på SVT Opinion idag, mycket läsvärt. Som han skriver själv finns all information tillgänglig för den som verkligen söker, men några saker tål att repeteras ett antal gånger då medierna aktivt väljer att inte publicera fakta angående vidrigheterna i Gaza:

 

Läs och begrunda:

 

Från SVT:

 

* Det var - som FN:s generalkommissionär för UNRWA, Karen AbuZayd påpekat - inte Hamas som bröt överenskommelsen om vapenvila. Det var Israel som gjorde det genom att inte släppa in förnödenheter i det blockerade Gaza, därtill bomba Gazaremsan i november och mörda ett antal Hamasmedlemmar. 

I israeliska medier har ett angreppsplanerna mot Gaza diskuterats relativt öppet under hösten. Men när angreppet väl blivit ett faktum har västerländska medier servilt ställt sig bakom den inövade israeliska rökridån och rapporterat därifrån.

* Det är Israel som ockuperar palestinska områden. Och som ockupant har Israel - som många folkrättsexperter påpekat - inte någon allmän "rätt till självförsvar" som tillåter repressalier mot den ockuperade civilbefolkningen. 

Ändå har en dos av denna fras blivit obligatorisk i medierapporteringen i Väst.

* Israel har, viktigast av allt, under inga som helst omständigheter, "rätt" att begå de ofattbara våldshandlingar som skulle kunna tjäna som en katalog över krigsbrott. Israel har slagit ut civil elförsörjning, stängt av och matleveranser till befolkningen och sprängt ambulanser och skjutit prick på sjukvårdspersonal.

-----------------

 

Som sagt, dags att ta ställning!

 

 

Andra om: , ,

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela