The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

VSF:s kongress i Rågsved

Publicerad 2008-11-02 22:30:33 i Politik

 

 

Är precis hemkommen från VSF:s sjunde kongess och samtidiga 10-årsjubileum. Efter ett antal timmar i plena bland omröstningar och häftiga debatter känner jag mig nöjd, inte bara för att VSF Växjö lyckades få förbundsstyrelsen med sig på ett antal yrkanden utan också för att kongressen gav extra liv åt kampviljan samt att det var kul att träffa nytt folk från hela Sverige. Härligt. Den största debatten blev inte helt oväntat om begreppet kommunism samt om revolution kontra reformism, en debatt som jag tror var mycket viktig för förbundet att ha. Sen kan jag dock tycka att det är trist att så många inom vänstern fortfarande kör med 1800-tals retoriken, som om dagens arbetarklass var densamma som den var då. Precis som tiden, folk och samhällen förändras så bör även kampen förändras, likt Chavez egna "2000-talets socialism"

 

 

Självklart drabbades vi av årets första snö på vägen upp till Stockholm i torsdags. Mellan Jönköping och Linköping möttes vi av en snöstorm som gjorde att vi fick smyga fram i 50 på motorvägen, tur att vi hade vinterdäcken på.

 

 

På fredag är det tenta i nuklearmedicin...

 

 

Andra om , , ,

Kommentarer

Postat av: yeah

Publicerad 2008-11-03 02:05:56

Hur vart det då kring begrepepet kommunism, den gammaldagsa retoriken, samt revolution kontra reformism?

Postat av: Sara

Publicerad 2008-11-03 12:13:33

Det undrar jag också? Vad blev resultatet? =)...



Blev lite glad över att ni överlevde iaf, vi funderade på att hålla en tyst minut på Demos årsmöte för att hedra er, men det behövdes alltså inte :P..

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela