The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Obama, vem är Obama?

Publicerad 2008-11-05 09:27:31 i Allmänt

 

 

Jag måste erkänna att det är stort, att USA har fått sin första svarta president. Oavsett hur högervriden hans politik kommer att bli så känns det ändå skönt att rasismen i USA har gått tillbaka så pass att vanligt folk faktiskt kan rösta fram en person som inte är en vit, medelålders man. Förhoppningsvis får vi också se större förståelse och tolerans även i Sverige så att vi slipper se slipsfascisterna i riksdagen 2010. Som Jinge skriver, "Det går inte längre att ropa ”svarting” efter invandrare på stan, inte nu när världens mäktigaste man är just – svart"

 

Åtta års elände är slut. Grattis Obama, visa nu världen att det finns substans bakom orden "Yes we can". Jag är glad att det inte står en instabil kristen fundamentalist vid rodret nu när USA-hegemonin går mot sitt ofrånkomliga slut.

 

Bloggat: Svensson

AB234, DN234, SvD234, Smp

 

Andra om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Sanna

Publicerad 2008-11-05 11:35:08

Men alltså, det stora här är inte bara att Obama inte är vit, utan att han har vunnit med en riktigt stor rörelse bakom sig. Bara det här med pengarna - det är inte storkapitalet som har finansierat valrörelsen utan vanligt folk som gett en hundring eller två.



Det känns mycket Lula och PT. När Lula darrar på manschetten och inte lever upp till kraven så hotar PT att dra tillbaks sitt stöd - och Lula måste förklara sig eller ändra sig. Skillnaden är att PT är en organisation med verksamhet både före och efter Lula - det är inte Obamas valkampanj. Om/när förhoppningarna grusas så finns ingen extern organisation att ställa krav, utan alla kan säga "vad var det vi sa det blev inte bättre". Men jag vill ändå tro att den rörelse som har startat betyder nåt, förhoppningar som grusas är bättre än inga förhoppningar alls.

Postat av: Alvaro

Publicerad 2008-11-05 11:50:31

Jag vet inte om jag vill jämföra med Lula, Lulas seger kändes betydligt större då det på allvar avslutade högerns totala dominans i Brasilien. Lula gick från verkstadsgolvet till att bli president, en bedrift.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela