The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Gustav blåser förbi

Publicerad 2008-08-31 14:32:46 i Allmänt

Nu blåser det i Karibien igen. 2005 var det Katrina och 1800 människor fick sätta livet till då den drog över New Orleans, och nu är det alltså dags för orkanen Gustav som förmodas bli värre än Katrina.

 

2005 var jag i Havanna när Katrina var aktuell, som tur var missade den Kuba precis men det blåste ändå en hel del. Det var en minst sagt fascinerande upplevelse, inte minst vetskapen om att kubanska myndigheter utan några större problem lyckades evakuera 300 000 människor runt om på Kuba. Denna gång verkar förödelsen på Kuba blivit större, däremot verkar det inte finnas några döda bland offren. Detta är intressant tycker jag. Hur kan ett litet land, av västvärlden stämplat som u-land och grym diktatur, ha en så välfungerande katastrofberedskap att man år efter år kan stå emot orkaner utan att människor behöver sätta livet till? Eller hur kan världens rikaste land, av västvärlden sedd som det stora föredömet gällande det mesta, misslyckas så fatalt med att skydda sina medborare? Jag förstår det verkligen inte. Jag hoppas innerligt att New Orleans befolkning får den hjälp de behöver denna gång.

 

Aftonbladet ,2,DN,2,3,4,SvD,2,3,4

 

Andra bloggar om:, , ,, ,

Kommentarer

Postat av: Leif L

Publicerad 2008-08-31 20:09:45

Såg att siffran var 200000 som dom flyttat på i Kuba för Gustav. Håller med dig om att det är väldigt konstigt, men, det finns säkert nån fin nyliberal förklaring... "Lättare att flytta folk i diktaturer då folk inte kan säga emot." eller "Det dog många fler på Kuba, dom mörkar det bara.".. Liberalerna brukar vara bra på att vända på det...

Postat av: Avlo

Publicerad 2008-08-31 20:20:09

Hahaha, ja nog lär nyliberalerna ha en sådan förklaring på det :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela