The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Kd-politiker blir moderna.

Publicerad 2008-01-14 11:25:03 i Allmänt

Två kristdemokrater, sittandes i partistyrelsen, går nu emot partiets medeltida inställning till homosexualitet och ställer sig nu positiva till homosexuellas rätt till äktenskap. Det var på tiden kan jag tycka. Vi lever ju trots allt i ett på många sätt modernt samhälle, därför kan jag tycka att det är minst sagt underligt att vissa riksdagsledamöter fortfarande diskuterar huruvida homosexuella räknas som fullvärdiga människor och om dessa ska omfattas av samma rättigheter som alla andra. Varför inte bara låta folk gifta sig med den de älskar?

När vi ändå är inne på detta ämne så vill jag tipsa om denna sida för en stund mycket roande läsning med argument för att jorden enbart är 10 000 år gammal, att Grand Canyon bildades av en syndaflod och att människan levde i harmoni tillsammans med dinosaurierna. Att det är skrivet på fullaste allvar gör saken ännu roligare.

--------

Sen kan vi idag glädja oss åt att det verkligen är de behövande som är dem som tjänar mest på den slopade fastighetsskatten och på regeringens politik i övrigt, precis som borgarna lovade innan valet. Det nya arbetarpariet skulle satsa på den vanliga "Svensson", de med låga eller normala inkomster. Men nu kan vi läsa det vi som inte röstade blått sedan länge redan visste.  "Mest tjänar den med inkomst över genomsnittet, som har gott om pengar på banken och som äger ett hus i miljonklassen."  skriver Aftonbladet. Borgarnas korståg mot välfärden och det offentliga går fortare än någonsin, frågan är hur mycket det finns att rädda i nästa val.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela