The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Paranoians mecka

Publicerad 2008-01-03 16:41:59 i Allmänt

Svenska Dagbladet skriver i sina resesidor att USA tar ännu ett steg för att inskränka på sina egna medborgares och andras frihet. Nu kommer man nämligen att kräva tio fingeravtryck från sina besökare. Det kommer att börja på Dullesflygplaten i Washington DC, men senare utökas för att bli rikstäckande.
Sedan 2004 har redan utländska medborgare (dock ej från EU) fått lämna fingeravtryck vid inresa till USA. Detta var något Brasilien protesterade mot på det fullt logiska sättet att genast kräva fingeravtryck från amerikanska medborgare på väg till Brasilien. Detta protesterade i sin tur USA emot med resonemnanget att det skulle bli krångligt och obekvämt för resenärerna. Hur det slutade vet jag inte, men nu undrar jag: Varför sitter EU tyst nu? Eller Sverige för den delen? Ska vi blint acceptera att bli registrerade på alla möjliga sätt när vi reser? Fullkomligt absurt. Det enda rimliga vore ju såklart att kräva samma sak av våra amerikanska besökare.

Jag reste faktiskt till USA i somras och besökte Washington DC och New York. Det blev en mycket trevlig resa, men vissa saker stod ut lite från det normala så att säga. För det första fanns uppmaningar var man än gick om att ringa på polisen, tillkalla vakter eller något annat om man såg något misstänksamt (typ en kvarlämnad väska). Men det värsta var ändå på väg in i USA, då vi fick fylla i små lappar i olika färger där vi försäkrade att vi inte var terrorister, nazister, allmänt elaka osv. Jag undrar fortfarande, vad hade hänt om jag av ren nyfikenhet kryssat "Ja" på frågan om jag hade varit inblandad i folkmord mellan åren 1933-1945?

image4

Kommentarer överflödiga.

Kommentarer

Postat av: sim0n

Publicerad 2008-01-03 22:18:12

Haha! Vg notera "[...] with Nazi Germany OR it's allies". Utrymme för tolkning. Japan förföljde väl aldrig judarna men de var allierade med Tyskland mot USA, 'The axis of evil'. Så det är alltså likhetstecken mellan att ha varit involverad i terroristverksamheter och att vara en överlevande från Hiroshima.


Jag har en polare som är född i Ryssland då det var Sovjet men vars familj kommer från Iraq, han skulle till USA nu som utbytesstudent, i och med ditt besök kan du kanske tänka dig vilket strul han hade med att få visum på USA:s ambassad med ett sovjetiskt pass och irakisk bakgrund. Men det gick vägen efter alla frågor, lyckligtvis kunde han styrka att han inte var Terrorist.
Det hade tagit lång tid iallafall.

Postat av: Viktor Stenman

Publicerad 2008-01-05 02:10:00

Det hade varit hysteriskt kul om du kryssat "ja" på den frågan. Vad skulle vakterna säga; Ehrm, you are black and... uhm... 87??

ROFL!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela