The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

De rosagröna vill bilda regering.

Publicerad 2008-10-08 15:33:30 i Allmänt

Idag meddelar S och Mp att de fördjupar sitt samarbete och att de kommer att fortsätta lämna vänsterpartiet utanför.

 

Hurra! 

 

Jag har aldrig tyckt att Vänsterpartiet skulle bilda regering S och Mp ändå, inte som deras politik ser ut idag i alla fall. Jag tror också att de stora förlorarna i detta är just S, särskilt med tanke på att flera inom S hellre samarbetar med vänstern än med mjukishögern inom Mp. Så vågar man hoppas på att ett antal bittra sossar och miljöpartister byter parti då de ser sina partier lämna sina kärnfrågor och ta allt större kliv åt höger? Själv hoppas jag innerligt att mitt eget parti står fast vid sitt ord och fäller en S/Mp-regering om det blir aktuellt, en allians mellan S och Mp kan inte leda till annat än högerpolitik och annat än en vänsterpolitik kan vi omöjligt stödja. Spelar vi bara våra kort rätt nu så går vi vinnande ur det här.

 

SvD, 2, 3, DN, 2, 3

 

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Jan Wester

Publicerad 2008-10-08 16:10:26

Potentiella röstare på socialdemokraterna bör framförallt betänka två beslut på senaste veckorna:

1) övergivandet av facken. Facken är inte längre en viktig beståndsdel för socialdemokraterna då man beslutade att strunta i arbetares strejkrätt och svenska kollektivavtal. Facken bör dra in bidragen till socialdemokratiska partiet med omedelbar verkan!

2) Samarbetet med miljöpartiet. Ett borgerligt uråldrigt parti som satt ett pris på miljön. För staten får det inte kosta men gärna för alla medborgare!

Postat av: Word

Publicerad 2008-10-08 16:27:48

Mycket riktigt. Vänstern bör fortsätta vara vänster och inte vika sig för högervindarna.

Postat av: Juppi till sist ska vi bli ett odentligt vänster alternativ inom den Svenska politik, jag tror att Lasse och hela VP måste tacka Mona och sin svans, Jag tror att många Vpartister är jätte glad idag, jag hoppar att nu, partiet styrelsen ska rasonera och li

Publicerad 2008-10-08 16:44:05

Postat av: vi är nu den riktigta Vänster alternativ i den svenska politik, vi måste jobba för att förstarka partiet och sluta tänkaq på vad sosarna och miljö p. vill. Vi måste tacka Mona S och hoppas att ps förstå att vi behöver en riktikt

Publicerad 2008-10-08 16:50:02

jag är så glad, tänkte aldrig att jag skulle tacka sosarna för detta beslut, hoppas att vår PS börja jobba för en offensiv, riktigt och socialist alternativ.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela