The Life of Avlo

En röntgensjuksköterskas tankar om livet, universum och allting.

Demonstration mot rasism

Publicerad 2009-12-12 17:59:34 i Politik

Skrev nyss om debattartikeln i DN angående Sverigedemokraterna, men glömde nämna demonstrationen som gick genom Söder i eftermiddags. LO-distriktet i Stockholms län tillsammans med ett flertal andra organisationer som exempelvis Ung Vänster och SSU anordnade idag en demonstration mot rasism, samma dag som nazisterna marscherar i Salem. Bland talarna fanns bland andra Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson, LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin och Åsa Linderborg. En trevlig eftermiddag med ett antal bra tal och många människor i tåget.

 

 

 

 

 

 

 

Om: , , ,

Kommentarer

Postat av: Lasse Strömberg

Publicerad 2009-12-12 20:32:14

Hej"många människor i tåget"Men ändå alldeles för få! Det borde varit avsevärt många fler.

Jag vår också där, så vi två kan sova med gott samvete i natt.

Åsa Linderborgs tal var bra, hon inte bara skällde på SD utan förklarade lungt och skaligt vad SD:s framgång beror på, nämligen den försämrade välfrden och följden blir alltså att återställa välfärden om man är intresserad av att mota SD i grind.

Och just så enkelt är det!Vanjas tal var rent pinsamt i vissa hänseenden. Ex v om att utländska arbetare som kommer hit och jobbar ska ha samma löner som vi svenskar. Det låter ju bra, men hon upplyste inte om att EU just förbjudit facket att kräva detta.

Är det underligt att Sossarna och LO minskar i förtroende...?

Pinsamt Vanja!

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-12-12 21:33:05

Lasse: Vanjas tal var bra tycker jag, som andra av hennes tal har varit. Däremot är det bara det hon har att komma med, bra tal. Man vet ju att det hon säger bara är en fin fasad då det egentligen bara är tomma ord. Verkligen trist. Hon, sossarna och facket har mycket att leva upp till. Ungefär som när Mona snackar om att sossarnas högsta prioritet är att minska klassklyftorna, jo men visst. Låter vackert, men vad betyder det?Linderborg var helt klart bäst idag.

Postat av: Lasse Strömberg

Publicerad 2009-12-13 10:38:03

Fast jag retar upp mig på att hon säger att "arbetare som kommer till Sverige från andra länder ska ha samma lön och förmåner som svenska arbetare" och så har hon själv förespråkat att vi ska vara med i EU, som nyligen fastslagit i lag att det hon säger om jobben är lögner!

Såna tal tycker jag inte är bra!

Postat av: Avlo

Publicerad 2009-12-13 11:00:07

Lasse: Det är sant :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Avlo

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela